Érdekes

A Biblia is ír róluk: ősi óriások csontjaira bukkantak egy barlangban

  • Szerző:nuus
  • 2024.01.12 | 17:48

Az eset alaposan felgyújtotta százezrek fantáziáját.

Az óriások legendája mélyen gyökerezik a kultúrákban: sokan hiszik, hogy egykor valóban jártak ilyen hatalmas lények a Földön. Az Ószövetségben többször is szó esik róluk, éppen ezért alaposan felkavarta a kedélyeket, amikor
1911-ben a nevadai guanóbányászat során olyan csontokat és maradványokat fedeztek fel a munkások, amelyekről sokan úgy vélik, óriásokhoz tartoztak. A pletykák szerint a leletek egy vörös hajú, kannibál óriáshoz, a Si-Te-Cah-hoz köthetők, amelyről a helyi indián törzs, a paiute nép ősi szájhagyományú történetei is beszélnek.

David Weatherly, a kriptidák és természetfeletti jelenségek szakértője a History Channelnek beszélt arról, hogy a Lovelock-barlangban talált csontok között “hatalmas emberi koponyák és csontvázak is voltak, melyek magassága hét és nyolc láb közötti volt”. Sokan összeesküvés-elméletnek tartják az óriások létét, de a vallási keresztények és zsidók tényként kezelik azt.

Akárhogy is, az Adrienne Mayor történész által írt “Fossil Legends of the First Americans” című könyv rámutat arra, hogy a guanóbányászok által talált mumifikálódott holttest méreteit alighanem eltúlozták, és valószínűleg egy vállalkozó próbált hasznot húzni az ősi csodákról szóló pletykákból. A nagy csontok, amelyeket a környéken találtak, valószínűleg mamutok és medvék maradványai, amelyek könnyen összetéveszthetők óriások csontjaival – írja az Unilad.

Bár a rejtélyes eset továbbra is mozgatja az emberek fantáziáját, a tudósok és történészek egyetértenek abban, hogy az óriások legendája valószínűleg csak mitológiai elemekre épül.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.