Érdekes

Erre nem gondolnál, de a gáztűzhely miatt súlyosan megbetegedhet a gyerek!

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.16 | 07:18

A gyermekkori asztmás esetek akár 12,7%-áért is a gáztűzhely lehet felelős – derül ki a Journal of Environmental Research and Public Health című folyóiratban publikált friss kutatásból.

Wynne Armand, a Massachusetts General Hospital szakembere szerint csak 2019-ben a becslések szerint világszerte majdnem kétmillió új gyermekkori asztmás esetet okoz a nitrogén-dioxid-szennyezés, amely a gáztűzhelyek által kibocsátott jól ismert szennyezőanyag, ezért célszerű volna betiltani azt.

A helyzet valóban aggasztó, tényleg van összefüggés: a gáztűzhelyt használó otthonokban élő gyerekek esetében mintegy 42 százalékkal nagyobb a valószínűsége az asztmás megbetegedés jelentkezésének, mint az elektromos tűzhelyet használó háztartásokban.

Eddig ez az érzékeny téma nem került a hatóságok homlokterébe, a Bloombergnek adott interjújában az amerikai fogyasztóvédelmi biztos viszont végre elismerte, hogy a gáztűzhelyek használata “rejtett veszélyt” hordozhat magában, így hamarosan akár be is tilthatják ezeket az eszközöket.

Forrás: izeselet.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.