Érdekes

Végre kiderült: ilyen fényűző lesz Károly király koronázása

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.23 | 10:18

Eddig csak találgatni lehetett, hogy hogyan zajlik majd Károly király koronázása, amire jelenleg a britek gőzerővel készülnek, most viszont hivatalos információk is napvilágot láttak.

II. Erzsébet királynő halálával automatikusan a trónörökös, azaz Károly lett a király, azonban a koronázás még várat magára ennek pedig egyetlen oka van, a gyászidőszak. A Buckingham-palota most végre új információkat közölt arról, hogyan zajlik majd az új uralkodó koronázása és ezzel rengeteg felmerülő kérdést megválaszoltak.

Fotó: Chris Jackson / POOL / AFP

Károly király hangsúlyozta, hogy visszafogott koronázást szeretne, mivel tisztában van vele, hogy ez óriási költség az adófizetők számára és nem egyszerű a helyzet ebben a válságos időben. Ennek ellenére szerénynek egyáltalán nem neveznénk a programot, fényűzésből nem lesz hiány.

Május 6-án nem csak Károly király fejére kerül korona, hanem feleségét, Kamilla királynét is megkoronázzák. Az eseményt szándékosan egy hosszúhétvégére időzítették, hogy az emberek is ki tudják élvezni a programokat, szórakozzanak és vidám perceket biztosítsanak számukra.  Azon a bizonyos szombati napon a délelőtt folyamán a Buckingham-palotából a Westminster-apátságba vonulnak a királyi család tagjai, majd a templomban lezajlik a koronázás. Ezt követően visszamennek a palotába  egy díszfelvonulás keretében. Itt valószínűleg (akárcsak II. Erzsébet királynő temetésén) ismét együtt láthatjuk a királyi család aktív, dolgozó tagjait.

Durva dolgot állít Harry herceg Vilmossal kapcsolatban: Szerinte bátyja elítélt bűnözőként gondolt Meghan Markle-re

Az egész koronázást élőben közvetíti majd a BBC, így otthonról is nézhető lesz. Miután a királyi család tagjai visszatérnek a királyi rezidenciába, kivonulnak az erkélyre, hogy onnan integessenek az őket ünneplő tömegnek.

Másnap a windsori kastélyban tartanak koncertet az új király tiszteletére, ahol valószínűleg brit kiválóságok lépnek majd fel, de akár világsztárokra is számíthatunk, neveket még egyelőre nem közölt a palota.

De mi a helyzet Meghannal és Harry-vel?

A botrányos dokumentumfilm után, majd Harry könyvének megjelenése után egyáltalán nem volt biztos, hogy Harry és Meghan meghívást kapnak a koronázásra. Sőt, sokan azt tartották valószínűbbnek, hogy kitiltják őket az eseményről. Károly király és a királyi család többi tagja is kijelentette, hogy soha nem fognak reagálni az őket ért vádakra, tehát azt is mondhatjuk, hogy úgy tesznek, mintha az egész meg se történt volna. Ezt a hozzáállást az is bizonyítja, hogy a Daily Mail információi szerint Meghan és Harry Londonba utazik az ünnepségre, tehát meghívást kaptak, viszont a Buckingham-palota erkélyére biztosan nem állhatnak ki, ahogy a szexbotrányba keveredett András herceg sem. A kérdés csak az, hogy ilyen feltételek mellett Harry és Meghan elfogadják-e a meghívást.

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló