Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Érdekes

A nők kevesebbet gondolnak a szexre, mint a férfiak?

  • Szerző:nuus
  • 2019.01.26 | 06:46

A Michigani Egyetem friss kutatás szerint a nők épp olyan gyakran fantáziálgatnak erotikus kalandokról, mint a pasik, és épp ugyanannyira fontos számukra a jó szex is.

Természetesen egyénre válogatja, hogy ki milyen gyakran gondol a szexre, a férfiakról azonban az a hír járja: csak napi egyszer, de akkor egész nap. Pedig a nőket sem kell ám félteni…

Mi az oka akkor annak, hogy sok fejben még ma is él a frigid asszonyok képe, akiket alig lehet szexre bírni? Nos, a jelenség a nevelésre vezethető vissza, amely a férfinak mindig több szabadságot engedett, míg a nőt olcsó kis ágyasként bélyegezte meg a vágyai miatt. Emellett a szex következményeit – terhesség és nemi betegség – mindig a nő viselte nagyobb arányban, így egyfajta félelem az erotikától érthetővé vált az évszázadok során.

Emellett míg a férfinek általában egy fronton kellett helyt állnia, a mezőgazdasági és gyári munka mellett a nőre hárult a háztartás és a gyereknevelés minden baja, így természetesen kevesebb szabadideje volt, mint egy férfinak: világos hát, hogy a szexhez gyakran túl fáradt volt a nap végére.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy egy egyenlő helyzetben ritkábban vágyna a testiségre, mint a férfi – állítja a több mint 14 ezer 21 és 45 év közötti nőt faggató tanulmány.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló