Érdekes

Kezek és lábak nélkül született, mégis breaktáncos lett belőle

  • Szerző:nuus
  • 2019.02.01 | 13:18

A 19 éves Gabe Adams Brazíliában született, Hanhart-szindrómás: végtagok nélküli. Szülei örökbe fogadták, és 13 testvérével Utahban nőtt fel. Úgy, hogy teljesen független legyen, és megvalósítsa álmait.

Gabe-et családja úgy nevelte, hogy semmivel sem kevesebb társainál, csak mert nincsenek lábai és kezei, és a fiú korán elhatározta, hogy önálló lesz, amennyire csak lehet.

Bár a szüleinek azt mondták, jó eséllyel állandó segítségre szorul majd élete végéig, mindent megtanult egyedül csinálni: öltözködni, főzni, lépcsőzni, vécézni, borotválkozni, szelfizni…. hetedikes korában pedig a breaktáncba is beleszeretett, amit most már professzionális szinten űz.

Gyakran kérdezik tőle, miért nem kért soha művégtagokat, de úgy érzi, így is mindenre képes, amit szeretne megtenni, ráadásul szereti a testet, amibe született, hiszen az fantasztikusan szolgálja őt céljai érdekében.

Gyakran megkérdezik tőle, hogy nehéz-e az élete, de mindig azt válaszolja: “Nem, nem az. Az élet csak akkor nehéz, ha azzá teszed magadnak”.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.