Érdekes

Ezek azok a mondatok, amelyeket egyetlen nő se akar hallani

  • Szerző:nuus
  • 2022.02.03 | 07:18

A Popsugar megszavaztatta olvasóit, hogy melyek azok a mondatok, amelyek a leginkább kiborítják őket. Íme, a bestof - mi pedig azt is elmondjuk, miért.

„Ó, ne aggódj, én szeretem, ha egy nő gömbölyded.”

Két lehetőség van. Az egyik az, hogy a csaj kétségbeesetten próbál megfelelni a magazinok és tévéműsorok által felépített elérhetetlen nőképnek, s ezért két-három kiló extra miatt órákig bőg, majd egy hétig koplal, s képtelen józanul, fényes nappal tükör elé állni ruha nélkül (nem kell meglepődni, több ilyet ismerünk). Ebben az esetben talán mondanunk sem kell, hogy teljesen kicsináltad ezzel a fél mondattal, ami megint csak egy darab húsként kezeli őt, ami nem tökéletes, de azért „a célnak megfelel”. A másik opció persze az, hogy egy Igazi Nővel van dolgod, aki szereti és elfogadja a testét, bármilyen is legyen – ebben az esetben ki fog nevetni, amiért te fejben aggodalmat társítasz bármilyen testalkathoz. Mit mondj inkább? Hívd fel a figyelmét minden apró részletre, amit vonzónak találsz, és mutasd ki, mennyire odavagy a formáiért… és úgy egyáltalán, mindazért, ami és aki ő maga!

SHVETS production fotója a Pexels oldaláról

„Te nem vagy olyan, mint a többi lány, akik… [szörnyű melléknév]”

Igen, igen, vannak tipikus női hibák, melyektől – és ezt egy nő mondja neked – jobb, ha menekülsz. Ha azonban minden nőről feltételezed, hogy ilyen, voltaképpen saját magadat fosztod meg a lehetőségtől, hogy hozzád illő, egészséges lelkű lánnyal ismerkedj meg. A „minden nő ribanc” és a „minden férfi csak kihasznál” frázisok néhány borzalmas tapasztalatra épülnek, amelynek előidézője te voltál, hiszen nem figyeltél a jelekre, és olyasmibe mentél bele, amit jobb lett volna elkerülni. Kész, túl vagy rajta, most már ideje elengedni a múltat, a jelenre koncentrálni. Ha meggyógyultál – és lehetőleg tanultál a korábbi ballépésekből – már nem fogod fárasztani az új barátnő-jelöltet a fenti, sérült egót takaró félmondattal.

„Ó, nagyon hasonlítasz a volt csajomra.”

Az, hogy még mindig az exedről beszélsz, egyértelmű jele annak, hogy még nem heverted ki az előző kapcsolatodat teljesen. Az pedig, hogy ennek még hangot is adsz, sajnos azt sejteti, hogy nem vagy igazán tekintettel az új kedvesed érzéseire sem. Te mégis hogyan éreznéd magadat, ha úton-útfélen egy vadidegen férfivel hasonlítana a szerelmed, akivel egykor nagyon boldogok voltak? És nem, az sem sokkal jobb, ha kifejted, hogy az új nőd sokkal jobb mindenben a réginél: a múltat le kell zárni, és az embereket önmagukért érdemes szeretni, nem másokhoz mérve osztályozgatni.

„Miért hordod így a hajad/használod ezt a rúzst?”

Épp csak most találkoztatok, és te máris meg akarod változtatni a csajt, hogy a magad képére formáld. Mit gondolsz, ez hogy veszi ki magát? Természetesen azt a gyászos képet festi, hogy a későbbiekben is állandó lelki terror alatt tartanád, és soha semmi nem volna elég jó neked. Nyilván azért hordja így a haját és azért ezt a rúzst vetette be, mert ez jön be neki, így érzi magát jól a bőrében. Semmi szükség nincs arra, hogy tippeket adj: inkább bókolj őszintén és sokat, amikor különösen szexinek látod, azzal csak nyerhetsz… ezen a fronton is.

„Nahát, az orvostanhallgatók/szőke nők/kopasz nők/arab lányok stb. a legjobb feleségek!”

Kedves, hogy bókolni akartál, de ha általánosítasz, abból soha nem jössz ki jól. Egyrészt több millió orvostanhallgató, szőke nő és arab lány van a világon, és biztosan nincs köztük még két egyforma jellem sem. De még ha volna is valóságtartalma az ilyesfajta állításoknak, nyilván senki sem akar egy szürke massza része lenni, hanem inkább az egyéni tulajdonságai mentén szeretne kitűnni. Koncentrálj arra, ami az adott nőt számodra vonzóvá teszi, és ne pedig arra, amilyen sztereotípiát felébreszt benned a foglalkozása, a külseje, a származása!

„Kár, hogy van barátod, de a barátnőd ugye szingli?”

Tipikus forgatókönyvbe illő mondat egy szórakozóhelyen, ahol lánycsapat bulizik, és egyszer csak feltűnik egy kanos hím, aki minden áron nőt akar… legalább arra az éjszakára. Ezzel csak az a baj, hogy senki sem szeret B terv lenni, „ha ló nincs, a szamár is kincs” alapon. Hiába csak egy futó kalandra gondoltál, nincs sok esélyed annál a nőnél, akinek a barátnőjénél ugyanazon az estén már bepróbálkoztál. Ez legalább annyira gáz, mint sablonlevelet küldeni minden okés külsejű nőnek a városodban a Facebookon…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.