Érdekes

Soha nem látott, meglepő felvételek Észak-Koreából

  • Szerző:nuus
  • 2020.02.12 | 16:18

Carl De Keyzer fotós abban a ritka kegyben részesült, hogy 60 napig tartózkodhatott Észak-Koreában. Látott olyasmit is, amire másoknak nincs lehetőségük.

Az országba a turisták csak meghívásos alapon léphetnek be, és minden útjukra egy kísérő viszi őket. A fotósnak alá kellett írnia, mit fényképezhet és minden fotóját meg kellett mutatnia a helyi hatóság képviselőjének, de elfogadta a feltételeket. Hotelszobájának ajtaja valahányszor kinyílt, két kísérőjének ajtaja is azonnal kicsapódott: “Sétálna egyet? Elkísérjük.”

Nagyon komoly feltételei vannak annak, ki mikor és mit fotózhat, a Nagy Vezérek szobrát, fotóját vagy festményét pedig csak úgy szabad fényképezni, ha a Vezérek egész alakja látszik. A kísérők számára komoly kihívást jelentett, hogy mit tegyenek, ha a szobor tetejét köd homályosítja el, de Carl De Keyzer végül fotózott, és így készült egy ritka, sajátos kép Kimékről.

Járt egy óvodai balettelőadáson is, ahol ő volt az egyetlen vendég, de ami a legérdekesebb, egy vidéki út során a sofőrjük eltévedt, többször is meg kellett állnia a pusztában útbaigazításért, és így Carl De Keyzer olyan mezőgazdasági területeket és apró falvakat is láthatott, ami egyébként nem turista szemeinek való: nyomor, primitív körülmények, lesoványodott emberek és a gépesítés teljes hiánya.

A BBC kisfilmjében a fotós bemutatja ritka fotóit, a hozzá tartozó történetekkel.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló