Érdekes

„Inkább meghalok, minthogy visszamenjek” – ágyhoz kötöztek egy 79 éves nőt a kórházban

  • Szerző:nuus
  • 2023.02.14 | 09:18
  • trendindex: 3

Borzalmas, mit élhetett át.

Fotó (illusztráció): Pixabay

A szlovákiai Malacky-ban történt eset megrázta az embereket. 

A 79 éves asszony agyvérzés gyanújával került kórházba és a család elmondása alapján az első három nap semmilyen atrocitás nem érte, a vizsgálatok rendben zajlottak. A negyedik nap azonban az idős nő lefekvés előtt még kiment a mosdóba, ez pedig olyan megtorlást eredményezett, amire egyáltalán nem számított.

„Elalvás előtt ki kellett mennem a vécére, szóval ki is mentem. A nővér azonban elkezdett kiabálni velem, hogy mit keresek ott. Ezután visszamentem a szobába”

– panaszkodott a nő.

Amikor pedig később ismét meg kellett látogatni a mellékhelyiségek, kiabálni kezdtek vele, a nő úgy érezte, zavarja őket azzal, hogy ismét mosdóba kellett mennie. Visszavonszolták a szobája és megkötözték. A nőt 4 óráig mozgásképtelenné tették, másnap pedig hazaengedték a kórházból. Családtagjai rögtön észrevették, hogy zúzódások borítják a testét.

A noviny.sk felkereste a kórházat az ügyben. Az intézmény szerint meg kellett akadályozniuk a beteget az esetleges önkárosítástól és a megszökéstől.
A kórházban a papírjain azt is feltüntették, hogy demencia jeleit mutatta, családtagjai szerint azonban a nyugdíjasnak nincsenek pszichés problémái és teljesen önellátó. 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló