Érdekes

Nemsokára itt az alkohol, amitől nem lehet berúgni

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.14 | 16:44

Talán még emlékeztek a legendás jugoszláv sorozat, a Forró szél Surdájának és cimborájának felfedezésére: a szerre, amit ha alkoholba csöppentünk, az elveszi az alkohol hatását, miközben annak íze megmarad. Nos, ez a termék 2020-ra már a mindennapok

A sorozatban az alkohol, amitől nem lehet berúgni óriási bukás volt, senki sem kért belőle, de a valóságban egy olyan eszközről lehet szó, ami az alkoholra érzékenyek, szolgálatban lévők és leszokni vágyó alkoholisták számára komoly ajándék.

Az Arbaclofen placarbil összetevőjű nevű szer, amelyet az Invidor gyárt, állítólag garantáltan csökkenti az alkohol iránti vágyat, mivel hatására a finom nedű épp csak olyan, mintha vizet innánk: blokkolja ugyanis a szesz hatását az agy opioid receptoraira. Így aztán az ember nem érzi a kellemes melegséget, zsibbadást és oldottságot, ami miatt még több italt kívánna.

Egyelőre nem tudni, hogy elég egyetlen kapszulát az italba tenni vagy épp másfajta adagolásra lesz szükség, mindenesetre a 240 mg-os kiszerelésű szer 2020-ra elérhetővé válhat.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló