Érdekes

Pokoli harc: összecsapott egy mérges kígyó, egy piton és egy patkány – videó

  • Szerző:nuus
  • 2019.03.07 | 13:44
  • trendindex: 2

Felkavaró csata volt.

Brutális jelenetet vett videóra egy ausztrál nő a hátsó kertjében. Két kígyó és egy patkány küzdött az életéért, utóbbinak nyilván esélye sem volt. A félórás harcot végül a jóval nagyobb mérges kígyó nyerte, de meglepő, hogy a kis piton is milyen sokáig állta a sarat.

Fotó: Facebook/Jessica Mace

A Queenslandben élő Jessica Mace furcsa zajokra lett figyelmes, amelyek a hátsó kertjében lévő fészerből jöttek. A nő egyből kígyóra gyanakodott. Miután bement, és felnézett a gerendákra, látta, ahogy több patkány is menekülni próbál a padlásról, a fészkeikből. Több rágcsáló le is ugrott a magasból, hogy így mentse életét. Ezután látta meg, körülbelül 5 méter magasan, a gerendákon felfelé kúszó hatalmas barna kígyót.

A világ második leghalálosabb mérgű kígyója ezután váratlanul lecsapott valamire, méghozzá egy kis pitonra, amely épp elkapott egy szerencsétlen patkányt.

A piton a patkány köré csavarodott, a barna kígyó pedig a szájába kapta a pitont, és így lógtak egy ideig a gerendákról. Majd lezuhantak. Ekkor vette kezdetét az irdatlan harc.

A piton nem engedte el a patkányt, a barna kígyó pedig a pitont.

Fotó: Facebook/Jessica Mace

A félórás harc közben aztán a piton végül eleresztette a már megölt patkányt, és a barna kígyó feje köré csavarodott, és szorította, ahogy tudta. A csata a kertben folytatódott.

A kőkemény harcot a jóval kisebb piton sokáig bírta, de végül a halálos mérgű barna kígyó megmarta, összeroppantotta, és a piton belehalt a küzdelembe. Hihetetlen a természet: a patkányt megölte a piton, a pitont pedig a nagy barna kígyó végezte ki, majd megette.

Andrew Smedley kígyófogó szerint ezzel megdőlt egy mítosz:

bizony a mérges kígyók is képesek, és ha kell, fel is tudnak kúszni igen magasra is, így ott sem lehetünk biztonságban.

Ha valaki pedig szénát, állateledelt tart a sufnijában Ausztráliában, akkor ott bizony patkányok is előfordulhatnak, így gyakori vendégek lehetnek ezeken a helyeken a kígyók is.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.