Érdekes

Meguntad a civilizációt? Ez a srác megmutatja, hogyan lehetsz ősember

  • Szerző:nuus
  • 2017.03.29 | 08:03

A Primitive Technology blog írója még nem költözött ki teljesen a vadonba, de a videói alapján simán túlélne az isten háta mögött is élete végéig.

Az Ausztrália észak-nyugati csücskében található Queensland vadonjában minden megvan, amire egy embernek szüksége lehet, csak éppen nem olyan formában, ahogy azt a civilizált világban megszoktuk. A megfelelő ismeretekkel viszont a természetben megtalálható anyagokból, modern technológia nélkül is egy csomó dolgot előállíthatunk magunknak, ezt mutatja be az egyetlen férfi által készített Primitive Technology blog és videósorozat, aminek gazdája néha kiköltözik a vadonba, és majdnem úgy él, mint egy ősember.

Épített már például egy csomó kezdetleges házat:

Primitive Technology: Thatched Dome Hut

I built this thatched dome hut on a mountain ridge using completely primitive tools and materials. The frame was 2.5 m in diameter and 2 m tall. It was made from 8 thin saplings 2.75 m long, the thatching material was split palm fronds and vine was used for tying it all together.

Az ausztrál srác a videókban egyáltalán nem beszél, de néhány felirat is elég, hogy teljesen érthető legyen, hogyan készül például kemence, cserép és edények a termeszvárból kiszedett agyagból:

Primitive Technology: Termite clay kiln & pottery

I built this pottery kiln and some pottery from termite mound clay to test an alternative clay source to my usual one from the creek bank. I started by making a large grate from ordinary clay. It was just under 50 cm in diameter.

És azt is megtanulhatjuk tőle, hogyan lehet folyami rákot fogni:

Primitive Technology: Freshwater Prawn Trap

I built a prawn trap from lawyer cane, sticks and vine. Then I caught some prawns and ate them. Prawn (and fish) traps are simple traps designed to catch aquatic life due to their shape. It consists of a simple basket with a funnel shaped entrance.

Vagy éppen összehozni egy alap veteményest:

Primitive Technology: Planting Cassava and Yams

In this video I build a garden to grow Cassava and yams, two staple food crops. Cassava is a shrub that develops large edible roots. Yams are a climbing vine that produce large, edible underground bulbs and smaller aerial bulbs on their vines.

Mindezt teljes mértékben saját készítésű primitív szerszámokkal. Most eléggé meg is jött a kedvünk ehhez a modern ősemberséghez!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló