Érdekes

A pornósztár, aki többek szerint jelentősebb személyiség az internet történetében, mint Mark Zuckerberg

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.11 | 16:46
  • trendindex: 2

Létezik egy nő, aki a Wall Street Journal és a Playboy címlapján is szerepelt. Igazi internetes úttörő, népszerűbb Oprah Winfreynél és Martha Stewartnál is. Ez a nő Danni Ashe pornósztár, aki 1995-ben indított felnőtt oldalával a világon elsőként keresett egy rakás pénzt az interneten.

Danni a pályafutását sok kolléganőjéhez hasonlóan sztriptíztáncosként kezdte. A gigamelleknek köszönhetően aztán több fotózáson is részt vett, magazinok címoldalára került, erotikus – softcore – filmeket forgattak vele. Ennek köszönhetően ún. feature táncos lett: ez azt jelenti, hogy vele adták el a teljes show-t. Ashe soha nem forgatott férfival: semmi behatolás, csak hosszú erotikus jelenetek nőkkel, illetve maszturbálás. Igazi 90-es évekbeli felnőtt filmsztár volt: napsütötte bőr, tanga, telt ajkak, nagy mosoly. Óriási természetes mellei viszont egyedülállóvá tették egy olyan iparágban, ahol a plasztikcici az uralkodó trend.

Egy ponton túl Danni úgy érezte, a legjobb, ha függetlenedik másokról – ez egy kiszámíthatatlan iparág – és önálló vállalkozásba fog. Ekkor már tanult programozást, így két héten át dolgozott a Danni’s Hard Drive alapjain. Ő volt az első szoláltató, aki fizetős tartalmakat tett közzé: abban az időszakban, amikor a nagy felbontású képeket akár 20 percen át is töltötte a gép, csíkról csíkra. Tartalmait mindenesetre zabálta a nép, és fizettek, mint a katonatiszt: ebben az időben még a többség nem értette, hogyan is lehetne az interneten pénzt keresni.

Kis idő elteltével Ashe alatt már komoly csapat dolgozott: programozók, sales-esek, üzletemberek. Aztán a geek pornósztár megunta vállalkozását: 2004-ben 3 millió dollárért adta el az oldalt John Morisano médiamogulnak. Ezt követően Ashe gyakorlatilag teljesen eltűnt. A világ nem sokat tud róla: állítólag a hegyekben él, fotózással és képszerkesztéssel éli ki kreatív hajlamait, az erotikával viszont végképp felhagyott. A neten már csak azok a réges-régi morzsák érhetőek el róla, amelyek a 90-es években és a 2000-es évek elején készültek.

Abszurd módon volt, aki elvitatta Ashe egyedülálló státuszát, mint az egyik első ember, aki az interneten rengeteg pénzt keresett, és akit milliók töltöttek le maguknak. 1999-ben Cindy Margolis bikinimodellt választották „az online világ leggyakrabban letöltött nőjévé”. Címét mindenesetre csak egy évig őrizte meg: utána a titulust kétfelé osztották, Margolis az ingyenes, Ashe pedig a fizetős tartalmakban alakított ugyanis nagyot.

Ashe többször is nehezményezte, hogy a szexipari dolgozókat sokan megvetik: ő például kezdő sztriptíztáncosnőként nem kapott hitelt (pl. amikor autót akart venni), és albérletet sem szívesen adtak ki neki. Szerette volna bizonyítani, hogy ő is kompetens, megbízható, és nem csak természetes adottságainak köszönhetően ér el sikereket. Pályafutására visszatekintve ma már a Facebook-alapító Zuckerberggel említik egy lapon, az internet nagy úttörői között.

„Ő egy ilyen szomszédlány típusú karakter. Elhiszed róla, hogy akár a szomszédod is lehetne, miközben már milliárdos. Nem csak az FF-es kosarak, de tehetsége és szorgalma is naggyá tette őt” – írja egy rajongó a Busty Danni Ashe fan fórumon. És milyen igaza van!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló