Érdekes

A pornósztár, aki többek szerint jelentősebb személyiség az internet történetében, mint Mark Zuckerberg

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.11 | 16:46
  • trendindex: 2

Létezik egy nő, aki a Wall Street Journal és a Playboy címlapján is szerepelt. Igazi internetes úttörő, népszerűbb Oprah Winfreynél és Martha Stewartnál is. Ez a nő Danni Ashe pornósztár, aki 1995-ben indított felnőtt oldalával a világon elsőként keresett egy rakás pénzt az interneten.

Danni a pályafutását sok kolléganőjéhez hasonlóan sztriptíztáncosként kezdte. A gigamelleknek köszönhetően aztán több fotózáson is részt vett, magazinok címoldalára került, erotikus – softcore – filmeket forgattak vele. Ennek köszönhetően ún. feature táncos lett: ez azt jelenti, hogy vele adták el a teljes show-t. Ashe soha nem forgatott férfival: semmi behatolás, csak hosszú erotikus jelenetek nőkkel, illetve maszturbálás. Igazi 90-es évekbeli felnőtt filmsztár volt: napsütötte bőr, tanga, telt ajkak, nagy mosoly. Óriási természetes mellei viszont egyedülállóvá tették egy olyan iparágban, ahol a plasztikcici az uralkodó trend.

Egy ponton túl Danni úgy érezte, a legjobb, ha függetlenedik másokról – ez egy kiszámíthatatlan iparág – és önálló vállalkozásba fog. Ekkor már tanult programozást, így két héten át dolgozott a Danni’s Hard Drive alapjain. Ő volt az első szoláltató, aki fizetős tartalmakat tett közzé: abban az időszakban, amikor a nagy felbontású képeket akár 20 percen át is töltötte a gép, csíkról csíkra. Tartalmait mindenesetre zabálta a nép, és fizettek, mint a katonatiszt: ebben az időben még a többség nem értette, hogyan is lehetne az interneten pénzt keresni.

Kis idő elteltével Ashe alatt már komoly csapat dolgozott: programozók, sales-esek, üzletemberek. Aztán a geek pornósztár megunta vállalkozását: 2004-ben 3 millió dollárért adta el az oldalt John Morisano médiamogulnak. Ezt követően Ashe gyakorlatilag teljesen eltűnt. A világ nem sokat tud róla: állítólag a hegyekben él, fotózással és képszerkesztéssel éli ki kreatív hajlamait, az erotikával viszont végképp felhagyott. A neten már csak azok a réges-régi morzsák érhetőek el róla, amelyek a 90-es években és a 2000-es évek elején készültek.

Abszurd módon volt, aki elvitatta Ashe egyedülálló státuszát, mint az egyik első ember, aki az interneten rengeteg pénzt keresett, és akit milliók töltöttek le maguknak. 1999-ben Cindy Margolis bikinimodellt választották „az online világ leggyakrabban letöltött nőjévé”. Címét mindenesetre csak egy évig őrizte meg: utána a titulust kétfelé osztották, Margolis az ingyenes, Ashe pedig a fizetős tartalmakban alakított ugyanis nagyot.

Ashe többször is nehezményezte, hogy a szexipari dolgozókat sokan megvetik: ő például kezdő sztriptíztáncosnőként nem kapott hitelt (pl. amikor autót akart venni), és albérletet sem szívesen adtak ki neki. Szerette volna bizonyítani, hogy ő is kompetens, megbízható, és nem csak természetes adottságainak köszönhetően ér el sikereket. Pályafutására visszatekintve ma már a Facebook-alapító Zuckerberggel említik egy lapon, az internet nagy úttörői között.

„Ő egy ilyen szomszédlány típusú karakter. Elhiszed róla, hogy akár a szomszédod is lehetne, miközben már milliárdos. Nem csak az FF-es kosarak, de tehetsége és szorgalma is naggyá tette őt” – írja egy rajongó a Busty Danni Ashe fan fórumon. És milyen igaza van!

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló