Érdekes

Mennyi marihuána van egy átlagos jointban?

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.16 | 08:48

Viszonylag kevés, vagyis csupán 0,32 gramm marihuána található egy átlagos jointban a szakemberek szerint. A korábbi feltételezések 0,3 és 1 gramm közötti számokról szóltak.

A pontos mérések azért fontosak, hogy a kormány precízebben fel tudja mérni, hogy mekkora piaca is van a valóságban a marihuánának. Ebből nem csak az országban jelenlévő marihuána-ültetvények méretére lehet következtetni, de azt is meg lehet becsülni, hogy nagyjából mennyi marihuána érkezik a határon túlról.

Van egy plusz pozitív hatása is annak, ha tisztában vagyunk azzal, hogy mennyi marihuána kerül egy átlagos füves cigarettába. A kormány így ugyanis pontosan tudhatja, hogy milyen bevételre számíthat az esetleges legalizációt követően”

– fogalmaz a kutatást vezető Dr. Greg Ridgeway, a Pennsylvaniai Egyetem kriminológus adjunktusa.

Dr. Ridgeway és munkatársa, Beau Kilmer egy speciális matematikai modellt dolgozott ki, amely 10 ezer marihuána-tranzakcióra épül 11 év leforgása alatt, 40 különböző közösségben. Ehhez több ezer börtönben lévő embert is meginterjúvoltak, és számos esetben a marihuána grammonkénti ára, míg máskor a cigarettában elhelyezett pontos marihuánamennyiség is kiderült.

Többek között az is kiderült, hogy minél messzebbre jut a fű a származási helyétől, annál többe kerül. Emellett számos egyéb tényezők is alakítják a marihuána árát, ami alapján a matematikai modell felállítható.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló