Érdekes
Hiába a magyar fröccs, a világ legnagyobb bubisvíz-rajongói a németek
Pár száz éve elixírként fogyasztották. Máig nem tudnak ettől szabadulni. Mondjuk miért is szabadulnának?
A németek által elfogyasztott palackos víz 78 százaléka (!!!) szénsavas, az európai átlag 40 százalék.
Történelmi okai vannak ennek a rajongásnak. A Seltzer, azaz a szódavíz nevét Selters településről kapta, ami egyike a természetes szénsavas forrásvízzel rendelkező német városoknak. A Seltzert régen elixírként árulták, és miután a svájci-német J.J. Schweppe (az ő cégéből nőtt ki a világhírű Schweppes) 1783-ban elkezdte palackozva árulni a saját bubis vizét, az egész ország rákapott a fogyasztására.
Olyannyira, hogy a “Mineralwasser” a legnépszerűbb alkoholmentes ital Németországban. Vannak vízosztályozási rendszereik, szóda sommelier-ik, és rengeteg helyi márka különböző szénsavszinttel.
Az Egyesült Államokban is reneszánszát éli a bubis víz, de a németek és az amerikaiak egy dologban soha nem fognak egyet érteni. Előbbiek szobahőmérsékleten szeretik a szódát (így jön ki szerintük a legjobban az íze), utóbbiak viszont hidegen, jéggel.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.