Érdekes

Összeveszett a szüleivel a tinédzser, hat évig ásott egy földalatti otthont a kertben

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.01 | 11:48

Andres Canto 14 éves korában dühében elkezdett ásni egy gödröt a hátsó kertben, és hat évvel később ez egy nappaliból és hálószobából álló menedékké vált.

Amikor Andres Canto 14 éves volt, kisebb vitába keveredett a szüleivel, amikor azok azt mondták neki, hogy nem mehet be a faluba tréningruhában. Bosszúból otthon maradt, és felkapta nagyapja csákányát, hogy azzal vezesse le frusztrációját, és dühösen támadjon a földre.

Andres ingerültségéből azonban bizarr módon megszállottság lett. Hat évvel azután, hogy a most 20 éves fiú elkezdett ásni, megalkotta saját földalatti barlangját, amelynek lépcsői mélyre vezetnek egy lakó- és hálószobából álló építménybe.

A ma már színészként dolgozó Andres azt mondja, fogalma sincs, hogy kezdetben mi adta az ötletet, hogy frusztrációját felhasználva ásson egy gödröt. A spanyolországi La Romana városában lévő családi ház kertjében esett neki a munkának, de esténként, iskola után kikapcsolódásként kezdte. Akkor már hetente több napon át kézzel dolgozott a barlangon.

A projekt néhány sebességi fokozattal feljebb kapcsolt, amikor barátja, Andreu hozott magával egy pneumatikus vésőt, és a páros hetente akár 14 órát is eltöltött azzal, hogy majdnem 3 méter mélyen a földbe ássanak a szülei kertjében.

 Néha egy nagy kőre bukkantam, és az órákig tartó ásás után frusztráló tudott lenni, hogy szinte semmit sem csináltam

– mondta el.

A földet eredetileg kézzel, vödrökkel távolította el, de ahogy Andres egyre mélyebbre és mélyebbre hatolt, elkezdte tanulmányozni az ásási technikákat, és később kifejlesztett egy csigás rendszert, hogy a törmeléket a felszínre vigye.


Ahogy elkezdte kialakítani a szobákat, a mennyezeteket boltíves bejáratokkal és gerendákkal erősítette meg. Andres tervei között szerepel a további bővítés, a barlang jelenleg két szobával, fűtéssel, Wi-Fi-vel és egy hang-rendszerrel büszkélkedhet.

A föld alatti bunker még nyáron is hűvös helyet biztosít a pihenésre, Andres elmondása szerint az év legmelegebb hónapjaiban is állandóan 20-21 fokos hőmérsékleten marad.

Andres azt mondta:

Mindenem megvan, amire szükségem volt. Fárasztó itt dolgozni, mivel nedves és nem sok levegő van lent, de megtaláltam a saját motivációmat, hogy minden nap folytassam az ásást.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.