Érdekes

Megmutatjuk a világ leghalálosabb macskáját, te pedig nagyon meg fogsz lepődni

  • Szerző:nuus
  • 2019.06.12 | 17:48
  • trendindex: 2

Nem, nem az oroszlán az, és nem is a tigris. A hiúz is csak kapufa.

A világ leghalálosabb macskafaja még csak nem is félelmetes, hiszen nagy rokonaihoz képest meglehetősen kis méretű, ez azonban nem akadályozza meg abban, hogy sikeres vadász legyen, sőt! A feketelábú macska Afrika dél-nyugati részének félsivatagos területein őshonos és a megtisztelő „leghalálosabb” jelzőt azzal érdemelte ki, hogy kiemelkedően sikeres vadász. A házimacskánál is kisebb méretű ragadozó vadászatainak ugyanis 60%-át siker koronázza.

Ezzel nem csak a macskafélék közül emelkedik ki, hanem a ragadozók világából is, ennél eredményesebben (85%) ugyanis csak a hiénakutyák vadásznak. A macskák egyébként kifejezetten sikeres vadásznak számítanak, a gepárdok az esetek 58%-ában ejtik el a prédák, ez az adat a leopárdnál 38%, az oroszlánnál viszont már 25%-os. Azok a házi macskák, akiknek van lehetőségük vadászni, szintén elég jó gyilkosok (32%), ha kiszabadulnak a lakásból, jajj a rovaroknak, a kis madaraknak és emlősöknek.

A ragadozók többsége viszont nem ilyen biztos vadász, a legtöbbjüknek rengeteg kudarcot kell átélnie, mire végre megtömhetik a hasukat. A hiénakutyákhoz hasonlóan falkában vadászó farkasok szintén a top 10-ben csücsülnek ami a vadászataik sikerességét illeti, de náluk már csak 14% az eredményesség.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá 1 hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló