Érdekes

Forgóágyat épített, hogy haldokló kutyáján segítsen

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.14 | 10:43

A menthetetlen beteg eb végnapjait körhintaággyal szépítette meg a gazdája.

Thurber a kezdetektől fogva egy forgolódós kutyus volt: addig-addig kergette a farkát, amíg teljesen kimerülve, össze nem esett. Ez a megszállott pörgés csak egyre intenzívebb és kényszeresebb lett, ahogyan teltek rajta az évek. Odáig fajult a dolog, hogy végül szakorvoshoz vitték gazdái. A neurológus megállapította, hogy tumor van a testében. Sara Lynn Michener és Jason Dorie teljesen összeomlott a hír hallatán, főleg, hogy tudják, hogy a kutyusuk a hátralévő életét is egy maga alkotta, forgó hurokban akarja tölteni, fájdalommal telve.

A kényszeres pörgés a kutyáknál idegi problémákra utalhat, figyelmeztet a Motherboard, akár kutya-Alzheimer-kór vagy kognitív működési zavar is állhat a háttérben.

via GIPHY

Akármilyen furán is hangzik, Thurbert valahogyan megnyugtatta a pörgés. Ezért Dorie betette őt a kutyaágyba, amit kézzel kezdett forgatni. Az eb hamar álomba szenderült.

Kétségbeesett tett volt a részemről, mert láttam, mennyire lényeges számára a forgolódás. Ki akartam deríteni, hogy maga a menetelés, vagy inkább a forgás érzése a kényszeres nála.

A legjobb lenne egy lemezjátszóra rakni a pokrócát. De Dorie nem elvesztett ember, ha barkácsolásról van szó: készített már automatikus kutyaetetőt is. Most egy forgóágyba vágta a fejszéjét.

A “Demencia Körhinta” alapját furnérlapból vágta ki, melyhez motort és kerekeket rögzített. A gondos gazdi ügyelt arra is, hogy a motorok ne tegyenek kárt a jószágban, ha netalántán lecsúszna az alkalmatosságról. Felügyelet nélkül egyébként sem hagyják az ebet, nehogy bármi történjen vele. Nem hiába dolgoztak a gazdik:

Először bizonytalan volt, aztán fészkelődött egy sort, majd megnyugodott, és rátette a fejét az ágya szélére.

Mindössze négy nap adatott a házi kedvencnek, hogy ezt a speciális ágyat használhassa. Dorie szívesen segítene más, hasonló problémával küzdő kutyatartónak is, megosztaná velük tapasztalatait.

Nem sokáig használtuk, de az ágy bearanyozta azokat az utolsó napokat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló