Érdekes

Na ne, vámpír ez a mókus? Vagy csak ápolásra szorul?

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.18 | 10:22

Ez a kanadai fog-tündérmese annyira szép, zsepiket elő!

Bucky mókust Jannett Talbott vette észre a hátsó kertjében lévő etetőjében. A kanadai nő azonnal látta, hogy eléggé rakoncátlan a kisemlős fogsora, ezért akcióba lépett.

 

A Bucky nevű állatka fogai túl nagyra nőttek, már nem fértek el a szájüregében. A rágcsálók fogai folyamatosan nőnek: így állandóan használniuk kell, hogy lekoptassák róluk a felesleget. Erre a célra a csonthéjas csemegék pont megfelelnek.

A probléma ennél a kis szőrmóknál az volt, hogy nagyon elálltak az alsó agyarai, így azokat már koptatni se tudta rendesen. Lassan már egy vaddisznószerű külsőt is kölcsönzött neki ez a rendellenesség, ami a legkisebb baj: a nagyobb gond az volt viszont, hogy rágni sem tudott rendesen, és így már alultápláltnak számított. Ráadásul a kusza agyarak még sérüléseket is okozhattak volna a fején, kívül és belül is.

Talbott szíve megesett a pórul járt mókuson: gyengéden megfogta a kisállatot, és egy körömcsipővel szakszerűen lemetszette a kiálló részeket, ahogyan azt Youtube-ról elsajátította.

Mindössze tíz percig tartott a művelet, melynek a kisállat kvázi az életét köszönheti. Bucky azóta rendszeresen visszajár az etetőbe, és most már tud is rendesen falatozni. Ha a fogai egyszer mégis szétfeszítenék újra a száját, akkor a kanadai hölgy ismét beleáll a hobbi fogszabályzói szerepbe, nyugtat meg a Mashable.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.