Érdekes

UFO-k Amerikában? Több mint száz megmagyarázhatatlan légi jelenséget észleltek

  • Szerző:nuus
  • 2021.06.27 | 14:30

Para.

Amerikai katonák az utóbbi években több mint száz olyan légi jelenséget észleltek, amelyeknek eredetét a védelmi és hírszerzési elemzők nem tudták azonosítani. A helyi idő szerint pénteken a kongresszusnak bemutatott jelentés az első hivatalos kormányzati elismerése annak, hogy – az újabb hivatalos megnevezés szerint – “azonosítatlan légi jelenségeket” (UAP) észleltek az Egyesült Államokban.

Különböző kormányzati források összesen 144 esetet jelentettek 2004 óta, többségében az amerikai haditengerészet részéről.

A jelentésben leírt esetek között vannak olyanok, amelyekről videofelvétel is készült: ezeken olyan rejtélyes meghajtású légi járművek láthatók, amelyeknek sebessége és manőverezése meghaladja a jelenleg ismert repüléstechnológiák határait.

Ezeknek a légi jelenségeknek az eredetére nem tudott a jelentés magyarázatot adni, sőt azt sem tudják kizárni, hogy földönkívüli eredetűek lehettek, bár a jelentés szövegében nem tesznek említést ennek lehetőségéről. A jelentés szerint csak korlátozott számú az igazán jó minőségű felvétel az észlelésekről, ezért

nem lehet határozott következtetéseket levonni a megfigyelt tárgyak természetéről és jellegéről.

A jelentésben leszögezték, hogy az azonosítatlan légi jelenségek egyértelműen repülésbiztonsági problémának számítanak, és akár az amerikai nemzetbiztonságra is veszélyt jelenthetnek. Hozzátették: a jelenségekre nagy valószínűséggel nem egyetlen magyarázat van.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá 1 hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

  • TertiKorpe szerint:

    Miért csak az amerikaiak (értsd: USA) háza táján történnek leginkább ezek a dolgok? Ez arra enged következtetni, hogy Ők teszik, amit történik. Kísérlet különböző meghajtásokra egy fejlesztési alegységtől, aminek nincs beszámolási kötelezettsége a légierő felé, csak valami al-al-al minisztérium oldalági irodájának, akik meg csak az elnöknek jelentenek, nem? Egy sci-fi krimiben nyilván így lenne, de néha a valóság nem is annyira tér el ezektől.

Cikkajánló