Érdekes

Nem csak a tinik, már az óvodások is kevesebbet beszélgetnek az internet miatt

  • Szerző:nuus
  • 2020.07.08 | 15:48

Sok háztartásban előfordul: a gyerekek otthon a gép előtt ülnek vagy a telefonjukat nyomkodják, és ezért nem figyelnek arra, amit a szüleik mondanak.

Kiderült, hogy nem csak a tinik, de az óvodások is elvesznek a médiarengetegben manapság. A 3-5 éves gyerekek szívesen néznek filmet a gépen, videójátékoznak és játszanak a telefonnal, közben pedig gyakorlatilag nincs párbeszéd az anya és a gyerek között – állítják a Michigani Egyetem szakemberei.

Ezúttal nem a szülők bevallásaira támaszkodtak a tudósok, hanem inkább egy különleges audió-felszereléssel követték le a gyerekek médiahasználat közbeni szülőkkel folytatott diskurzusát.

A kutatás során 44 családot vizsgáltak, naponta közel 10 órányi anyag készült átlagosan. Fény derült arra, hogy a magas iskolai végzettségű anyák gyakran néznek oktatóprogramokat, és a látottakat szívesen megbeszélik gyerekeikkel.

Az alacsony végzettségű anyák ezzel szemben azokat a műsorokat és játékokat választják, amelyekben egyáltalán nincs párbeszéd, és gyakorlatilag egyáltalán nem szólnak a gyerekhez közben.

A kutatás következő fázisában a szakemberek az apa-gyerek interakciók milyenségét szeretnék feltérképezni.

Nyitókép: https://pixabay.com/hu/users/sweetlouise-3967705/

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Demi Rose kerek feneket villantott
  • szerző:nuus
  • 2020. 08. 12.