Érdekes

Íme, a venezuelai óriásszekta, akik halottakkal beszélgetnek

  • Szerző:nuus
  • 2020.07.10 | 06:46

Egyre növekszik Venezuelában azoknak a száma, akik a régi bennszülött vallást különféle new age-hiedelmekkel és kereszténységgel keverik.

Van, hogy a médium idegen nyelven kezd folyékonyan beszélni

Évről évre több ezer ember zarándokol a Mounte Sortehez a híres Baile en Candela szertartásra október 12én, ahol Maria Lionza istennőnek áldoznak, és a halottakkal beszélgetnek. A dobokkal, pengével, alkohollal és tűzzel kísért fesztiválon Maria Lionza legközelebbi tanítványait és hozzátartozóit idézik meg, hogy a holtak különféle kívánságaikat teljesítsék. Sokan marihuánát szívnak, különféle varázsgombákat vesznek magukhoz.

A szellemeket médiumok szólaltatják meg, akik magukba hívják a holtakat, és hagyják, hogy azok teljesen átvegyék az uralmat a testük felett. A médiumok ilyenkor a halottak hangján, az ő hajdani nyelvjárásukban szólalnak meg, és az ő mozdulataikat adják vissza. Olyan is volt már többször, hogy a médium folyékonyan kezdett beszélni olyan nyelven, amit egyébként nem ismert.

A katolikus pap anyja is a szekta oszlopos tagja

A VICE riportjában egy katolikus papot is megkérdeztek a jelenségről, elvégre Venezuela mélyen katolikus ország. A pap elmondta, hogy az emberek a gazdasági válság elől az okkultizmusba menekülnek, amit az egyház természetesen elutasít. De maga az atya is ismeri Maria Lionza istennő világát: az édesanyja maga is médium volt, és az otthonukban is zajlottak szertartások, amiben gyerekként és kamaszként ő is segédkezett. A Mounte Sorte-hez pedig rendszeresen jártak minden évben, hiszen ez a venezuelai spiritualitás Woodstock-fesztiválja.

via GIPHY

Ezzel együtt hangsúlyozta, hogy egyháza szerint nincs szükséggel arra, hogy holtakkal kvarterkázzunk, ha a megváltó már egyszer meghalt értünk a kereszten. Ahogyan azonban a gazdasági és politikai helyzet romlik, úgy várják a megoldást egyre többen istenségektől és szellemektől – mondja a pap.

A hit minden nehézségen átsegít…

A jelenség persze a populáris kultúrában is hasít, dalok és filmek, telenovellák és könyvek beszélnek Maria Lionza és védencei csodatételeiről. Van egy sor ezoterikus bolt, ahol mindent és bármit megvásárolhatunk a szertartásokhoz, de persze ugyanígy ott vannak a Szűz Mária- és Jézus Krisztus-szobrok is, nem is beszélve a különféle angyalokról. Venezuelában sokan a régi törzsi vallások és a kereszténység mixtúrájában hisznek.

A VICE riportere is részt vesz egy szertartáson, ahol megragadja az alkalmat, hogy egy szellemmel készítsen interjút. A beszélgetésből megtudjuk, hogy mindennél fontosabb, hogy az embernek legyen hite, mert a hit bizony csodákra képes…


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.