Érdekes

Itt egy tetoválóművész, aki ingyen takarja el a rasszista tetoválásokat

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.21 | 08:13

Dave Cutlip szerint mindenki érdemel egy második esélyt. Éppen ezért vállalta be, hogy jótékony célra ajánlja fel a tehetségét és a tudását: rasszista- és gengtetoválásokat távolít el, pontosabban takar el új mintákkal, teljesen ingyen.

Az egész akkor kezdődött, mikor egy fickó besétált a szalonba, és azt kérte, hogy tüntessem el az arcán lévő tetoválást. Láttam benne a fájdalmat, de nem a tetoválás eltávolítása miatt

– meséli Cutlip.

A baltimore-i Southside Tattoo művésze már két évtizede tetovál, de csak néhány hónapja jótékonykodik. Meghatotta, amint egy börtönviselt ember megosztotta vele a történetét, hogy mennyit változott és most már törvénytisztelő, családos ember, de a tetoválása miatt a társadalom nem akarja befogadni. A GoFundMe nevű alkalmazáson keresztül tette közzé a tervét, ide várta a felejánlásokat, hogy elkezdhesse a tetoválások takarását. Nem várt népszerűségre tett szert a posztja, mindössze néhány órán belül több ezer ember reagált a felhívásra.

Mindig meg szokták tőlem kérdezni, hogy melyik volt a legmeghatóbb eset, amivel valaha dolgom volt. Nem tudok válaszolni, mindegyik hihetetlenül megérintett. Hiszem, hogy ezek az emberek nem rasszisták, csak tették, amit tenniük kellett, hogy túléljenek azon a bizonyos sötét helyen, ahová kerültek.

Second Chance Ink: The Tattoo Studio Covering up Messages of Hate

People make mistakes. And when those mistakes are inked onto skin, they’re a source of shame and embarrassment. In Baltimore, one tattoo shop is giving people with hateful ink a second chance. Southside Tattoo co-owner David Cutlip recently launched Redemption Ink, a non-profit covering up racist and gang tattoos – for free.

Fotó: YouTube


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló