Érdekes

Másfél tucat bizarr dolog, amit tiltanak valahol a világban

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.28 | 16:53

Sokan sokféle ok miatt utazgatnak. Valaki szereti felfedezni a más nemzetek kultúráját, ételeit, megint mások a teljes kikapcsolódásra vágynak az érintetlen természetben, és vannak, akik mindent maguk mögött akarnak hagyni. Bármi is motiváljon minket, nem árt tisztában lenni a célország saját törvényeivel, szokásaival és hagyományaival. Még akkor is, ha nagyon furcsának tűnnek.

Aki Izlandra készül, legyen azzal tisztában, hogy a jeges szigeten be vannak tiltva a sztriptíz bárok, szóval nem ott fog felmelegedni. Ennek azonban nem vallási, de nem is erkölcsi okai vannak, egyszerűen egy izlandi cégnek tilos az alkalmazottai meztelenkedéséből bevételt szereznie.

via GIPHY

Legalább ennyire fura, hogy Kanadában nem hagyhatjuk a gyereket a járókában felügyelet nélkül. Nem volt ez mindig így, de 2004 óta veszélyesnek ítélték a járókákat, azóta 100000 kanadai dollárra büntethetik, aki ilyet használ vagy árusít.

via GIPHY

Ha Iránba készülünk, legyünk vele tisztában, hogy nemcsak a nők megjelenése szabályozott. A férfiaknak tartózkodni kell a “nyugati ember hajviseletétől”, így se konty, se lófarok nem jöhet szóba.

via GIPHY

Tibet hiába a lélekvándorlásban hívők őshazája, engedély nélkül bizony nem lehet csakúgy újjászületni: a buddhistáknak 2007 óta a kínai kormányzat jóváhagyását kell kérnie. Nyilván szegény Dalai Láma bosszantására találták ki ezt a szabályt.

via GIPHY

Komolyabban veszik a rágózást Szingapúrban. Még a városállam megtisztításának jegyében hozták a törvényt, így ha ma rágót próbálunk bevinni nagyobb tételben, nemcsak pénz-, de börtönbüntetés is kiszabható ránk.

via GIPHY

Franciaországban viszont a gyerekek egészsége (és talán a közízlés) miatti aggódás vezette a törvényhozókat, amikor 2011-ben megalkották a szabályt, hogy szigorúan limitálták az iskolákban fogyasztható ketchup és majonéz mennyiségét.

via GIPHY

Minket csak idegesít általában a Valentin-nap, de a pakisztáni és szaúd-arábiai kormány megmentette ettől polgárait, és jól betiltotta a szerelmesek napjának ünneplését, mivel véleményük szerint ellenkezik a muszlim tradíciókkal és szellemiséggel.

via GIPHY

Itthon is bevezetnénk viszont két római szabályt. Egyrészt tilos aranyhalat tartani nagy üveggömb akváriumokban, és nem csak a bezártság, hanem a kevés oxigén miatt is. 2005 óta pénzért sem lehet mondjuk aranyhalat árusítani a városban. Még fontosabb szabály, hogy bűncselekménynek számít, ha nem sétáltatod a kutyádat. Aki ezt elmulasztja, 700 dolláros büntetésre számíthat.

via GIPHY

A szabadságjogokat két lábbal tipró Oroszországban, amire egyre jobban hasonlítani akarunk, alapból tiltottá nyilvánítanak minden olyan blogot, ami naponta legalább 3000 látogatót fogad. Efölött már híroldalnak számít, és regisztrálni kell, különben sok száz, esetenként sok ezer dollár büntetés vár ránk.

via GIPHY

Talán kevésbé lenne szomorú hely, ha nem tiltanák a csipkés fehérneműket. Pedig így tesznek, Fehéroroszországhoz és Kazahsztánhoz hasonlóan. Az ok, hogy egészségtelen a bőrnek.

via GIPHY

Még az oly mediterrán görögök is beleszólnak az öltözködésbe. A történelmi helyszíneken például tilos tűsarkút viselni 2009 óta, mert a kis pontban sűrűsödő nyomás károsíthatja a történelmi emlékeket.

via GIPHY

Ausztrália viszont hiába hatalmas, nem mindegy, hogy mennyire vagy hangos egyes részein. Victoria állam például éjszaka abszolút tiltja a hangoskodást, de a nap bizonyos részeiben is. Még pénteken is. Meló után. Sőt! Az egész ország tiltja a mémek készítését és terjesztését. Ez mondjuk még durvább. (Utóbb pontosították, hogy profitszerzés céljából tilos csak.)

via GIPHY

A boltosok biztos örülnek neki, hogy Kanadában szabályozzák, mennyi aprót lehet használni egy fizetés során. S lám, a szabály gazdaságélénkítő hatása működött.

via GIPHY

Miközben a japánok híresek durva munkamoráljukról, bizony éjszaka már nem lehet dolgoztatni őket. Így próbálják a minél egészségesebb életmódra ösztönözni őket.

via GIPHY

Ha Németországban autózunk, mindig figyeljük a tankot, mert bizony még véletlenül sem fordulhat elő, hogy kifogy a benzin az autópályán: komoly bírságra számíthatunk!

Forrás: pixabay.com/Alexas_Fotos CC0


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló