Érdekes

Egy férfi tényleg csak 40 évesen lesz érett?

  • Szerző:nuus
  • 2019.08.09 | 00:37

Brit és mexikói tudósok szerint a 40 már az új 20?

Közhely, hogy a fiatal férfiak: valójában óriásira nőtt csecsemők. És hogy a nő érett hozzáállása miatt működik egy kapcsolat felnőtt módon. Ennek a mítosznak eredtek a nyomába agykutatók, akik tanulmányukban bizony előhozakodnak pár meglepő fordulattal.

via GIPHY

Az Oxfordi Egyetem munkatársai szerint az emberi agy fejlődése – elhúzódó folyamat. Bizonyos funkcionális és szerkezeti elemek kialakulása simán eltart felnőttkorig is. 121 résztvevő koponyájáról készült felvétel, és a 4-40 éves kor közti alanyok adatai alapján kijelenthető, hogy életkor és nem alapján is jócskán lehet különbségeket tenni.

via GIPHY

A mindennapi élethez szükséges képességek ugyanúgy kifejlődnek a férfiak és a nők esetében is, ám bizonyos agyi hálózatok már hamarabb a hölgyek rendelkezésére állnak. Eduardo Calixto, a UNAM pszichológia professzora is megerősíti dolgozatában, hogy annak ellenére, hogy a pasik agya a méretét tekintve nagyobb, mégis a lányoké bizonyul hatékonyabbnak.

via GIPHY

Vegyük csak a memória, az idegi kötések, illetve a színek és ízek észlelésének kérdését. A mexikói doki szerint hormonális okokra vezethető vissza a jelenség. Ismét bebizonyosodott, hogy a női és férfi agy – más: működését tekintve is, melynek következménye a sok viselkedésbeli különbség is, akárcsak az érzelmi érettség foka, állapítja meg a Bright Side.

via GIPHY


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló