Érdekes

Új randitrend: cégeknek fizetnek azért, hogy megfigyeljék a kiszemeltet

  • Szerző:nuus
  • 2018.08.14 | 19:26

Idáig fajult az online ismerkedés, egy férfi jól megél abból, hogy mások után kutat a neten. Na de miért?

Kép: 123rf

Angolul catfishingnek hívják azt, amikor valaki hamis személyiséggel megy fel egy ismerkedős platformra, például a Tinderre, vagy akár egy közösségi oldalra, mint a Facebook, vagy a Twitter.

Főként ettől a dologtól félnek azok, akik megbízzák Andy Bartramot, a 46 éves férfit, aki abból él, hogy profin figyeli meg mások randiját az interneten. Korábban elvégzett egy tanfolyamot, melynek során megtanulta, hogy hogyan lehet a legtöbb nyílt információt megszerezni valakiről, ennek alapján vállalkozást indított, 20 fontot kér egy megfigyelésért, de már dolgozik egy havidíjas rendszeren is.

A Catfish című műsort néztem az MTV-n, és azt gondoltam, hogy ebből ki lehet hozni valamit. Évekig bűnügyi hírszerzéssel foglalkoztam, elvégeztem egy tanfolyamot az internetes információk terén, szóval mondhatni, hogy profi vagyok a mások utáni kutakodásban. Persze ezt is meg tudná csinálni bárki, de akkor is szakértőt hív az ember, ha elromlik a mosógép.

– mondta. Szóval ez a fickó abból él, hogy a magányos emberek nem szeretnék, hogy felültesse őket egy kamu profil. Hiába veszik el a robotok a munkát, ha ilyesmi állások termelődnek az internet bugyraiban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló