Érdekes

Csodálatos sportkocsi kerül kalapács alá

  • Szerző:nuus
  • 2017.08.19 | 20:50

Olasz dizájn, Ford motor, a De Tomaso Panterában minden megvolt, amire az ember vágyhat.

Amerikai motor, olasz dizájn: a De Tomaso autógyár úgy is hangozhatna, mint egy álom. Az 1959-ben alapított sportkocsi manufaktúra azonban valahogy soha nem tudott megnőni. A legnépszerűbb típusból sem gyártottak jelentősen többet 7200 darabnál.

Egy ilyen kocsira teheti most rá a kezét az, akinek van feleslegesen párszázezer dollárja. Az RM Auctions az utolsó Pantera L típust fogja elárverezni, a kezdő ára 125 ezer dollár a kocsinak.

A Pantera amúgy sem volt egy rossz autó, bizonyítja ezt az is, hogy 1971-től egészen 1992-ig gyártották. (Illetve volt még egy pár éves utóélete egy új, injektoros motorral.) A kalapács alá kerülő példány pedig egy legendás Ford-gyűjtő egyedi darabja. Minden korabeli extra benne van, ami elképzelhető: azaz fékszervó, légkondi és elektromos ablakemelő is van a kocsiban. Aki ennél többet akar, az valójában modern autóra vágyik, nem egy klasszikusra.

Az árverés katalógusát annak is érdemes végignézni, aki nagy hirtelen nem szeretne dollárszázezreket elverni. Csodák vannak a narancs De Tomasón túl is benne.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Elhunyt Tina Turner
  • szerző:nuus
  • 2023. 05. 24.