Érdekes

3 dolog, amit soha ne higgy el egy nárcisztikus személynek

  • Szerző:nuus
  • 2023.08.29 | 13:18

A nárcisztikus személyiségek gyakran képesek manipulálni és befolyásolni másokat azáltal, hogy saját eltorzult valóságukat próbálják rájuk kivetíteni. Az ilyen emberek általában magukat helyezik előtérbe, és hajlamosak elferdíteni az igazságot a saját előnyük érdekében. Íme három dolog, amit soha ne higgy el egy nárcisztikus személynek:

Pixabay

1. Önzetlen szándékok

A nárcisztikus emberek gyakran próbálják magukat pozitív színben feltüntetni azzal, hogy önzetlennek mutatják magukat. Azonban ez a viselkedés általában csak felszínes, és célja az, hogy a figyelem középpontjába kerüljenek, dicséretben részesítsék őket. Figyeld meg, hogy cselekedeteik összhangban vannak-e a szavaikkal, és próbáld átlátni az esetleges manipulációt.

2. Mások elismerése

A nárcisztikus személyek hajlamosak az önmagukról alkotott pozitív képet megerősíteni azzal, hogy másokat alábecsülnek. Az ilyen típusú emberek általában nem hajlandók elismerni mások eredményeit vagy tehetségét, hacsak az nem szolgálja az ő érdekeiket vagy önmaguk felmagasztalását. Ne hagyd, hogy az ilyen emberek megkérdőjelezzék az értékedet. Tanulj meg önmagadban hinni és elfogadni mások elismerését, olyanokét, akik valódi és őszinte elismerést nyújtanak.

3. A fejlődés ígérete

Nárcisztikus emberek gyakran használják a jövőbeli változások és fejlődés ígéretét arra, hogy a közelükben tartsák az embereket. Ez lehet például egy ígéret a kapcsolat javulására, a viselkedésük megváltozására vagy a személyes fejlődésre. Azonban leggyakrabban ezek az ígéretek üres szavak maradnak, és a nárcisztikus személy viselkedése nem változik meg. Ne higgy olyan ígéreteknek, amelyeket nem támasztanak alá cselekedetek és valós erőfeszítések.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Nők
Ha jó a parfüm, jobb lesz a szex is?
  • szerző:nuus
  • 2024. 06. 27.