Érdekes

3 dolog, amit soha ne higgy el egy nárcisztikus személynek

  • Szerző:nuus
  • 2023.08.29 | 13:18

A nárcisztikus személyiségek gyakran képesek manipulálni és befolyásolni másokat azáltal, hogy saját eltorzult valóságukat próbálják rájuk kivetíteni. Az ilyen emberek általában magukat helyezik előtérbe, és hajlamosak elferdíteni az igazságot a saját előnyük érdekében. Íme három dolog, amit soha ne higgy el egy nárcisztikus személynek:

Pixabay

1. Önzetlen szándékok

A nárcisztikus emberek gyakran próbálják magukat pozitív színben feltüntetni azzal, hogy önzetlennek mutatják magukat. Azonban ez a viselkedés általában csak felszínes, és célja az, hogy a figyelem középpontjába kerüljenek, dicséretben részesítsék őket. Figyeld meg, hogy cselekedeteik összhangban vannak-e a szavaikkal, és próbáld átlátni az esetleges manipulációt.

2. Mások elismerése

A nárcisztikus személyek hajlamosak az önmagukról alkotott pozitív képet megerősíteni azzal, hogy másokat alábecsülnek. Az ilyen típusú emberek általában nem hajlandók elismerni mások eredményeit vagy tehetségét, hacsak az nem szolgálja az ő érdekeiket vagy önmaguk felmagasztalását. Ne hagyd, hogy az ilyen emberek megkérdőjelezzék az értékedet. Tanulj meg önmagadban hinni és elfogadni mások elismerését, olyanokét, akik valódi és őszinte elismerést nyújtanak.

3. A fejlődés ígérete

Nárcisztikus emberek gyakran használják a jövőbeli változások és fejlődés ígéretét arra, hogy a közelükben tartsák az embereket. Ez lehet például egy ígéret a kapcsolat javulására, a viselkedésük megváltozására vagy a személyes fejlődésre. Azonban leggyakrabban ezek az ígéretek üres szavak maradnak, és a nárcisztikus személy viselkedése nem változik meg. Ne higgy olyan ígéreteknek, amelyeket nem támasztanak alá cselekedetek és valós erőfeszítések.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Sejtelmesen üzent Stana Alexandra
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.