Érdekes

Ez a hétéves angol kislány egy pöpec Excaliburt pecázott ki

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.04 | 14:15

Állítólag a Dozmary Pool nevű tó nyelte el Artúr király kardját.

Mathilda Jones volt olyan mázlista, hogy pont azon a vízparton nyaralt, ahová a legenda szerint Artúr király kardja pottyant, adja hírül a Lad Bible. Az 537-ben lezajlott, camlanni csata után a súlyosan sérült uralkodó fegyvere ebbe a tóba került.

via GIPHY

A homályba vesző történet szerint a cornwalli Dozmary Poolban élő, Tó Hölgye magához vette a kardot, és a vízből kinyúlva magasra emelte. Most pedig egy kislány bukkant rá ebben a dél-nyugat angliai tóban egy szunnyadó fegyverre. Mathilda belegázolt a vízbe, és botlott bele a méretes vasdarabba. Talán a Tó Hölgye meghallotta, ahogyan a kislány apja percekkel azelőtt a legendáról mesélt két lányának.

Forró nap volt, Mathilda szeretett volna mártózni egyet. Aztán szólt, hogy a derékig érő vízben lát egy kardot. Mondtam neki, hogy valószínűbb, hogy egy kerítés-elem lesz az inkább, ami a tóba kerülhetett. De igaz volt: ott hevert a vízben ez a gyönyörű kard.

A monda szerint Artúr a Tó Hölgyétől kapta az Excaliburt, és mikor végzetes sebet kapott, azt kérte, hogy ide jusson vissza a fegyver. Évszázadokig feneketlennek hitték a tavat, de volt olyan nemrégiben, amikor az aszály miatt ki is száradt teljesen.

via GIPHY

Mathilda, aki I. Henrik király lányának nevét viseli, nagyon boldog a kard miatt, amely akkora (120 cm), mint ő. Apja kicsit szkeptikusabb:

Nem hinném, hogy ez a kard több száz éves volna. Inkább egy filmforgatáshoz használhatták.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.