Érdekes

Posztapokaliptikus őrület Mad Max rajongóknak – Wasteland Weekend

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.01 | 21:47
  • trendindex: 4

A káosz a fő motívum a Wasteland Weekenden, amit a világ legnagyobb posztapokaliptikus fesztiváljaként tartanak számon.

Nemrég fejeződött be a Wasteland Weekend, amit már hetedik alkalommal, minden szeptemberben négy napig  a kaliforniai Mojave sivatagban tartanak: ebben a pár napban mindenki a Mad Max és hasonló posztapokaliptikus világok résztvevőjévé válhat.

Harcra készen (fotó: Kevin Hsu)
Harcra készen (fotó: Kevin Hsu)

Az idei fesztiválon minden eddiginél többen voltak: 2500 beöltözött rajongó bulizott együtt a sivatagban. Itt a lényeg az, hogy mindenki résztvevő, és ne csak néző legyen, ezért fontos, és kötelező a jelmez. Mindenki – még a média tagjai is – a játék része, és valamilyen karaktert kell alakítania. A fesztivál látogatók nem viccelnek: van, aki már egy éve tervezi öltözékét és az autóját. Aki látta a Mad Maxet az tudja, hogy csak a képzelet szab határt a teljesen felfegyverkezett járművek kitalálásában.

Sokak szerint a mindig a magasművészethez húzó Burning Man fesztivál már csak a pénzes sznobokat vonzza, a Wasteland viszont menő őrület. Személyesen nem voltunk egyiken sem, de az biztos, hogy a leglátványosabb tematikus fesztivál biztosan a Wasteland a sivatagban.

fotó: Keri Kilgo
Saját kézzel épített járgányok (fotó: Keri Kilgo)

Az eseményt ez teszi különlegessé: a résztvevők alakítják ki a fesztivált saját építményeikkel és jelmez-kreációikkal. Van, aki ragaszkodik a filmbeli karakterek valamelyikéhez, van aki teljesen új és egyedi dolgot hoz létre.

Elképesztő, hogy milyen kreatívak az emberek, és micsoda dolgokat tudnak kihozni hulladéktárgyakból és rozsdás fémből – büszkék vagyunk, hogy létrehoztunk egy olyan helyet, ahol lehetőségük van arra, hogy megmutassák mindezt

– mondja Adam Chilson a fesztivál egyik tulajdonosa, és művészeti vezetője.

Napközben elviselhetetlen a meleg, minden fém felület tűzforróvá válik, ezért a buli csak este indul be igazán, és történnek az igazán őrült dolgok. Az idei fesztiválnak ugyan már vége van, de legalább van idő felkészülni egy igazán ütős járgánnyal a jövő évre!

Fesztiválozó teljes felszerelésben (fotó: Johanclicks)
Fesztiválozó teljes felszerelésben (fotó: Johanclicks)

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Uncategorized
Válik Sydney van den Bosch
  • szerző:nuus
  • 2023. 09. 12.