Érdekes

A nagy leleplezés! 7 női trend, amit a férfiak nem értenek

  • Szerző:nuus
  • 2021.10.04 | 12:18

Van pár ruhadarab, amit a nők körülötted előszeretettel aggatnak magukra, de te fel nem fogod, miért? Nos, most leleplezzük a női gardrób furcsa, azonosíthatatlan repülő tárgyait.

A háremnadrágok

A háremnadrágok – leánykori nevén: török bugyogó – a férfiak 99 százaléka számára a teljesen felfoghatatlan, érthetetlen kategóriába esnek. Nem néznek ki jól, nem emelik ki a szexi részeket, sőt: igazából a popsit teljesen elrejtik a kíváncsi szemek elől. Akkor meg minek, mire jó az egész…? – kérdezik a hímek fejcsóválva.

Nos,

a háremgatyónak nem hárem, hanem három fő funkciója van,

amit én is csak nőtársaim elbeszéléséből ismerek, de ez elég azonosulási alapot ad a téma tárgyilagos oktatásához:
– állítólag nagyon kényelmes, nem feszül sehol;
– elrejt ezt-azt: a magas derék leszorítja a hasi zsírpárnákat, a tágabb fenékrész elrejti a nagyobb popsit;
– bohém hatást kelt – igen, a divatguruk szerint a nők magasabb arányban tekintenek az öltözködésre az önkifejezés eszközeként, mint a férfiak.

A válltömés

Oké, őszinte leszek: ezt a divathullámot, amely nemrég a 80-as évekkel visszatért, én sem értettem soha. Alapjáraton azt hinnénk, hogy egy nő nem vágyik arra, hogy széles, magas válla legyen, mint egy futballistának vagy baseball-játékosnak. De ezek szerint mégis. Akkor most mi van?!

Elsőként a nagynénémet kérdeztem meg, akinek kivétel nélkül minden elegáns ruhadarabja válltöméses (nem győzöm kiszedni a púpokat, ha megöröklök egy szebb darabot): „A széles váll királynői termetet kölcsönöz, meghosszabbítja a felsőtestet, tehát karcsúsít. Emellett hangsúlyt ad a felsőrésznek, elvonja a figyelmet a problémás területekről”. Hhmm, oké. 

A farmer leggingsek…

Oké, azt a férfiak már felfogták, hogy a leggings igazából harisnya, nem illik önálló nadrágként hordani, hiába formázza szépen a női feneket. De mi a helyzet a farmeranyagot imitáló, vagy éppen az egyenesen farmeranyagból készült leggingsekkel? Nos, itt már megáll a tudomány. 

Pedig a képlet egyszerű: a farmer mindenhez jól néz ki, örökké trendi darab, ami valószínűleg soha nem megy ki a divatból. A leggings pedig kényelmes, puha, hajlékony, könnyed viselet, ami szépen kiemeli a nő előnyös részeit

A magas derekú farmernadrág

Azt szoktuk meg, hogy a női farmer minden esetben csípőgatya, ezért vizuálisan nehéz mit kezdeni a magas derekú darabokkal, különösen, ha a nő sortként hordja azt. Míg a nők bohém, merész divatkalandként gondolnak ezekre a gatyókra, a férfiakat főként az offolja le, hogy nem látszik a derék és a popsi… hát igen, a fókusz nyilván máshol van…

És hogy miért szeretik a nők a magas derekú nadrágokat? Egyszerű: melegít, nem fázunk fel, kényelmes. És ha a szabás megfelelő, a derekat nem elfedi, hanem karcsúsítja. Ehhez persze már nagyon jól kell tudni választani…

Az Uggs bokacsizma

Amerikából indult hódító útjára, de már nálunk, az Office Shoes-ban is tucatjával kapható. Nem olcsó mulatság, és cserébe baromira ronda is. A férfiak – különösen a lábfetisiszták – nem értik, hogy kerülhet ilyesmi a magára valamit is adó nő lábára.

Nos, a válasz egyszerű. Állítólag elképesztően kényelmes, mintha csak egy puha masszázsszőnyegen járna az ember lánya… Ráadásul meleg is, ami nem mindegy, hiszen télen a legtöbb csinos csizma nem tartja kellőképp melegen a lábat, és nem is vízálló. Bezzeg az Uggs!

 

View this post on Instagram

 

UGG® (@ugg) által megosztott bejegyzés

A platformos magas sarkú topán

Olyan területhez érkeztünk, amely kétségkívül megosztja a nőket is. Egy részük rajong a platformos magas sarkúkért (elől csótánytaposó, hátul kacér tűsarok), mi, többiek pedig nem értjük, mi lehet a jó ebben, hiszen már ránézésre is fájdalmas és veszélyes. 

A platformmal kiegészülő tűsarok a szakértői vélemény szerint egyébként azért jó, mert nagyobb stabilitást ad – állítólag -, mint a hétköznapi tűsarok, ugyanakkor vékonyítja a vádlit, és billegővé tesz a járást, tehát lehet sasolni a csípőt és a popsit. Ó, jaj, végül mindig ide lyukadunk ki, éljen a patriarchális társadalom! 

A férfias stílus

Nagy divat mostanság az ún. boyfriend-zakó és az öltöny, nyakkendővel, ami egyfajta szexi eleganciát hivatott kölcsönözni nőnemű viselőjének. Sok pasi nem érti, mire jó ez a trend, hiszen a legtöbbször épp azt fedi el, ami a nő éke volna.

Ugyanakkor okosan kombinálva lélegzetelállítóan szexi lehet, és egy picit talán a szerepjátékokra hajaz a stílus, miközben ott van benne a bátor kiállás is: már miért is ne viselhetné ugyanazt a nő, amit a férfi? Évszázadokon át ez tilos volt, ne feledjük.

Ti mit gondoltok ezekről a trendekről? És a barátnőitek?    


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Életmód
Barbie nyugdíjas korba lépett
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 08.