Érdekes

340 ezer forintért vehet kisgyermeket szexrabszolgának egy tálib harcos

  • Szerző:nuus
  • 2021.10.17 | 16:00

Borzasztó részletek derültek ki azokról a tálib harcosokról, akik a nyomorgó afgánokat a végletekig kihasználják.

Nem elég a hosszú ideje fennálló háborús helyzet, ami az afgánokat sújtja, ráadásul még az aszály is térdre kényszeríti a mezőgazdaságból élő tömegeket. A tálib harcosok egy része a The Sunnak beszámoló helyi források szerint aljas módon használja ki a nyomorúságot: 340 ezer forintnak megfelelő összegért vásárolnak kisgyerekeket, nem ritkán csecsemőket, akiket hivatalosan feleségnek, a valóságban szexrabszolgáknak képeznek ki.

A hozomány-rendszer, a házasságig tartó szüzesség vallási kényszere és a vidéken még mindig gyakorinak számító gyermekházasságok ahhoz vezetnek, hogy sok szülő számára nem is olyan döbbenetes, ha egy 5-6 éves kislányt “férjhez adnak”. A források arról is beszámolnak, hogy sokszor a tálibok nem is pénzt adnak a gyerekekért, hanem haszonállatokat vagy fegyvereket.

Habiba Jamshidi afgán nőjogi aktivista szerint az emberi jogok sárban tiprásának oka a nyomor mellett az, hogy az afgánok többsége nincs tisztában azzal, hol is a nő helye, és miképpen kell védeni a gyerekeket a visszaélésektől.

kép: Photo by Ehimetalor Akhere Unuabona on Unsplash


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló