Érdekes

Íme az ember, aki sültkrumplit árulna az Antarktiszon!

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.24 | 18:05

Arjen Boerstra performance-művész, aki számára a fura helyeken végzett krumplisütés az önkifejezés egy formája. Ennek netovábbja lenne, ha eljutna a bódéjával a Déli-sarkvidékre, és ott árasztana égett olajszagot.

A holland Arjen Boerstra akkor érzi magát a társadalmon kívülinek – ahogy egy művészhez illő – ha  sültkrupmlit árul egy utánfutóból. Az egész krumplisütést még 2004-ben kezdte, amikor egy krumpliföldön állította fel az utánfutót, épp betakarítás közben. Valami olyasmit akart kifejezni vele, hogy íme, itt a nyersanyag és a késztermék, vagyis a kezdet és a vég. Aztán elhagyott tengerpartokon sütötte a krumplit, de ezt már nem magyarázta meg.

forrás: arjenboerstra.nl
A művész az első krumplisütő akció idején (forrás: arjenboerstra.nl)

Legutóbb egy hollandiai krumplifesztivál mellett (vagyis két kilométerre tőle, a semmi közepén) állt le vele, hogy bejelentse: expedícióra készül, hogy a Déli-sarkvidéken süssön krumplit. Ezzel eljutott a falig, mert ennél kietlenebb helyen a Földön már nem tudna sültkrumplit kínálni. Hogy könnyebb legyen elképzelni, pár képet is készített hozzá.

3c-1024x768
(forrás: arjenboerstra.nl)

Hogy valami plusz jóság legyen a dologban, Boerstra specialitása, hogy a fura szerkezeteket épít: kilátót, amelynek tetején egy domború tükör van, vagyis ha a látogatók alá fekszenek, 360 fokos panorámában gyönyörködhetnek. A képen a tükröt a Batavier nevű fura mentőkapszulára szerelte, amivel időnként hajózott, máskor pedig egy nagy sárkány segítségével a levegőbe emelkedett. Megnéznénk a közelben egy 360 fokos kilátót, még az se fontos, hogy hegy tetején legyen.

forrás: arjenboerstra.nl
(forrás: arjenboerstra.nl)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló