Érdekes

A férfi, aki álmában erőszakol

  • Szerző:nuus
  • 2018.10.26 | 06:47

Tim és Amanda tizenhárom éve vannak együtt, négy éve házasok. Tim napközben egy szerény, udvarias férfi, éjszaka azonban előtör belőle a vadállat: álmában azzal próbálkozik, hogy megerőszakolja feleségét.

Durván nyúl hozzá, tépi a ruháját, megragadja, rámászik, rángatja, próbál vele közösülni – miközben azonban mindez történik, nincs magánál, mélyen alszik. Tim a szexszomnia nevű betegségben szenved: ezek az emberek éjszakánként elveszítik az uralmat testük felett, és olyasmit tesznek, amit maguk is szégyellnek.

Tim és Amanda szexuális élete egyébként sem egyszerű. Az asszonyka hét évvel ezelőtt, kisfiuk születése után súlyos depresszión ment keresztül, azóta a szex sem igazán gyakori. Tim még ezelőtt lett szexszomniás, vagyis már úgy házasodtak össze, hogy Amanda ismerte férje “sötét oldalát”, ahogy a férfi utal saját öntudatlan viselkedésére .

„A nászéjszaka után kiment, és a kanapén aludt, mert jóból is megárt a sok, nevettünk… de valójában arról van szó, hogy nem akartuk, hogy a szép naphoz mocskos, sötét emlék társuljon”

– emlékszik a múltra Amanda.

Az Only Human dokumentumfilmben Tim először szembesül éjszakai viselkedésével képes formában: rejtett kamerás felvétel erősíti meg felesége szavait. Zavartan nézi, hogyan mászik párjára, és milyen erőszakosan próbálja magáévá tenni. „Ez egy ideges nevetés, ez hihetetlen, ez nem én vagyok”- dadogja, miközben Amanda tényszerűen közli, hogy ez még az enyhébb esetek sorában van, sokszor ennél durvább férje viselkedése.

Tim nem érzi úgy, hogy éjszakai viselkedése elfojtott vágyakról tanúskodna: csupán azért, mert felesége depressziója miatt kevesebb a szex, ő semmiképp nem menne máshoz, hogy testi élvezetekhez jusson – állítja. Ugyanakkor nem akarja a dolgot egyszerűen külön ággyal vagy külön szobával megoldani, hiszen úgy véli, muszáj, hogy a benne és Jekyll és Hyde megküzdjön egymással.

Felkeres egy szakembert, aki szexszomnia kezelésében is komoly tapasztalttal rendelkezik. A terapeuta szerint nem helyes, hogy önmaga sötét részeként, amolyan árnyékénként tekint éjszakai önmagára: helyesebb, ha inkább elfogadja, hogy tudattalan állapotban ilyesmit tesz, ettől még azonban ő maga jó ember. Ez az elfogadás az első lépés a pozitív változáshoz – ezekkel a gondolatokkal indul tehát a terápia.

„Tim egy végtelenül érzékeny, udvarias ember, aki mérhetetlenül tisztel engem, és minden emberi lényt. Elfogadom és szeretem őt, ahogy van, de bevallom, az éjjelek komoly megpróbáltatást jelentenek számomra”

– öszegzi a lényeget Amanda.

Az emberek reakciója a friss kisfilmre igen vegyes: vannak, akik szerint a párossal alvó kutya és macska van a legnagyobb veszélyben, mások szerint Amanda bármikor brutális erőszak áldozata lehet férje akaratán kívül, de olyan is akad, aki szerint a külön ágy-külön szoba kombó megmentené a párt, és így Timnek se kellene reggelente szégyenkeznie…

Képek: Youtube

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló