Érdekes

Elég gáz, de nem tudunk elszakadni a mama szoknyája mellől

  • Szerző:nuus
  • 2016.10.27 | 10:17

Hivatalosan is a a horvát férfiak a legnagyobb anyuci kedvencei, de a magyarok sincsenek nagyon lemaradva: a fiatal férfiak kétharmada még otthon lakik. Persze nem biztos, hogy csak a tiszta ruha és a főtt kaja miatt.

anyuci
Erős, okos, és a mamánál lakik – Fotó: Tasos Katopodis/Getty Images

Mikortól lesz ciki otthon lakni a szüleinknél? 30 felett, vagy már korábban? Nyilván megvannak ennek is az előnyei, hiszen nem kell mosni, főzni és számlákat fizetni. A valóság viszont az, hogy nem mindenki a kényelem miatt marad otthon, sokaknak egyszerűen nincs pénzük saját lakásra.

Ezt mutatják az Eurostat adatai is: Európában ezek szerint a horvát férfiak a legnagyobb anyuci kedvencei, legalábbis ebben az országban élnek a legnagyobb arányban otthon a fiatalok: a 35 év alatti férfiak 78 százaléka él a szüleivel, a nők 61,5 százaléka.

A második helyen Szlovákia áll, de Magyarországon is sokan laknak még a mamahotelben: a 35 év alatti magyar férfiak majdnem 65 százaléka él a szüleivel, a nőknek pedig 51,7 százaléka – és ez észrevehetően magasabb, mint tíz éve volt.

Lehet, hogy egyszerűen nem szeretnek otthon lakni, de valószínűbb, hogy anyai okai vannak annak is, hogy a lista végén Franciaország, illetve Svédország, Finnország és Dánia állnak – utóbbiban csak a fiatal férfiaknak is csak a 23 százaléka lakik otthon.

Az adatokat itt tudod böngészni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Bulvár
Meghalt Szirtes András
  • szerző:nuus
  • 2023. 09. 29.