Érdekes

Pucér étterem keményvonalas paleózóknak

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.03 | 08:46

Azt hiszed, a hipszter haverjaid túltolták a paleót? Nézz be ebbe a londoni étterembe, és megváltozik a véleményed!

 

Az elmúlt évek diéta-dilijei között talán a paleo tartja magát a legjobban. Azt gondolod, hogy egyszerűen tú máccs, amiket itthon látsz magad körül? Akkor nem halllottál még a Londonban nemrég nyílt The Bunyadi nevű étteremről, ahol konkrétan tök pucéran lehet csak falatozni. Igen, meztelenül, hiszen az őskőkorszakban sem hordtak bőrjakót és farmernadrágot, ugyebár.

meat_on_bone_emoji_large

Hogyan kérem?

Bizony, ha tényleg hardcore paleolit élményre vágysz, akkor irány London, és (majdnem) autentikus élményben lehet részed. A The Bunyadi nevű londoni étterem szerint az őskőkorszaki körülmény nagyjából annyit tesz, hogy pucéran kell asztalhoz ülni. Mondjuk túl sok asztalt és gyertyát nem látni őskőkorszaki ábrázolásokon, de kik vagyunk mi hogy kötekedjünk?

És íme:

 

Mi az a paleo?

2002-ban vetette meg lábát a gasztronómia talaján a paleo étrend gondolata, de pár évvel később indult csak igazán burjánzásnak. Az étrend alapgondolata az, hogy az ember számára jó, ha a paleolit kori, vagyis őskőkorszaki étrendet nyom. Hogy miért? Mert hívei szerint ezzel kiküszöbölhetők a civilizációs-kori betegségek. Mégpedig azért, mert az emberi genom nem változott olyan sokat az elmúlt 2,5 millió évben, így genetikailag még mindig a vadászó-halászó-gyűjtögető életmódra vagyunk programozva. Hogy ez mennyire badarság vagy sem, azt mi most nem szeretnénk megfejteni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.