Érdekes

Ettől függ, vonzódik-e egymáshoz két ember

  • Szerző:nuus
  • 2018.11.04 | 17:45

A párkapcsolat alapja a hasonló világkép és a kölcsönös tisztelet mellett a testi-lelki vonzalom, amelyre a köznyelv csak úgy utal: azok a bizonyos szikrák. De vajon mi dönti el, hogy a tűz felizzik-e egyáltalán? A Women's Health magazin ezt a témát járja körül.

A DNS: a genetika a képlet fontos része

Az Instant Chemistry nevű biotechnológiai cég kutatása szerint a fizikai vonzalom 40 százalékban génkészletünk kompatibilitásán múlik. Elsősorban azok iránt érzünk vonzalmat, akik genetikailag nagyon mások, mint mi vagyunk: ez garantálja ugyanis az egészséges utódot.

Az arcvonások, különösen a tekintet

Az arc formája és szöge a reproduktív egészségről árulkodik. Randy Thornhill evolúciós biológus, az Új-mexikói Egyetem munkatársa szerint az ösztrogén hatással van a nő arcának és állának csontozatára, aminek eredményeként az arc viszonylag kisebb, míg a szemek mélyen ülőek és kifejezőek. A férfiak esetében a tesztoszteron hatására az arc nagyobb, a szemöldök dús és a szempilla hosszú.

A nyelvezet és a szóhasználat

Kevesen gondolnak bele, de számos kutatás igazolja, hogy a sajátunkhoz hasonló nyelvhasználat, beszédstílus, kommunikációs forma és szókészlet hatására a másikat közelebb érezzük magunkhoz, márpedig a hasonlóság a közös élet sikereit vetíti bennünk előre.

A vörös szín

Abszurd, de igaz: aki vöröset visel, az erősebbnek, befolyásosabbnak, de legalábbis határozottabbnak tűnik, és az emberi szervezet ilyenkor sokszor furcsán reagál: érzékeink felerősödnek, különösen a szaglásunk, a másik jelenlétében. Az első benyomásnál ez elengedhetetlenül fontos, hiszen ez az, ami eldönti, lesz-e végül második randi…

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.