Érdekes

Kórházakba szökött be, hogy a TikTok-on orvosnak adhassa ki magát, letartóztatták

  • Szerző:nuus
  • 2023.11.04 | 16:18

A lájkokért mindent?

Fotó: illusztráció, Unsplash

Talán te is találkoztál TikTokon Dr. Matthew Lani-val, aki orvosi tanácsokat osztott meg követőivel. A bökkenő csupán az, hogy kiderült, a férfi egyáltalán nem orvos, még érettségivel sem rendelkezik. Ahhoz, hogy hitelesnek tűnjön, odáig is elment, hogy kórházakba tört be.

Gauteng tartomány egészségügyi minisztériuma szerint Lani gyakran használta a johannesburgi Helen Joseph kórházat arra, hogy olyan félrevezető tartalmakat állítson elő, ahol orvosnak adta ki magát. Az egyik kórházi besurranás alatt elcsípte a rendőrség és le is tartóztatták. Eljárás indult ellene, viszont egyelőre szabadon engedték, mivel az ügyészség úgy véli, nincs ellene elég bizonyíték, ügyvédje pedig állítja, csak szórakozásból adta ki magát orvosnak, és a követői sem vették komolyan.

A 300 ezer követővel rendelkező fiókját azonban törölték:

 

@amandamomusic 😂😂😂😂😂😂 #drmatthew #drmatthewlani #docmatthew #hpcsa #wits #witsuniversity #fakedoctor #fakesadoctor #sacrime #matthewlani #scamdoctor #scamalert🚨 #scam #tiktokdoctor #beware #stethoscope #fyp #foryoupage #viral #southafrica #mzansitiktok #fraudsouthafrica #pathologicalliar ♬ Laughing – Gianluca Marino


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Sztárok
Elhunyt a Dallas színésznője
  • szerző:nuus
  • 2023. 11. 08.