Érdekes

A természet a legnagyobb horrorfilmes: egy rák szabályszerűen kivégez egy madarat

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.10 | 11:14

Ráadásul egy olyan rák, ami sose csinál ilyet, és egy olyan madár, amelyik azért tud magára vigyázni.

A pálmatolvaj nevű rákfajta az Indiai-óceántól a Csendes-óceán középső részéig található szigeteken honos, hatalmas termetű állat, ami egyfelől dögöket eszik, másfelől felmászik a kókuszpálmákra (innen a neve) és kókuszdiót eszik, amit könnyedén tör fel az ollóival. Annyira hozzászokott egyébként a szárazföldi élethez, hogy ha vízbe teszik, akkor megfullad.

Most egy olyan jelenetet rögzített a National Geographic munkatársa, ami ritka, sőt nagyon nem jellemző. Egy piroslábú szula alszik a földön, amikor egy pálmatolvaj megtámadja, és pár pillanat alatt halálra sebzi, mozgásképtelenné teszi. Már önmagában ez is eléggé hátborzongató, de itt még nem ért véget a dolog, és ami már nem szerepel a felvételen, az még ennél is durvább. Kisvártatva megjelent további 5 rák, és együttesen rontottak rá a még élő madárra, majd szépen meg is ették. Pedig még nem volt éppen dög. Para.

Coconut crab attacks bird

Coconut crab (Birgus latro) predates red-footed booby (Sula sula) on Chagos Archipelago (British Indian Ocean Territory)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló