Érdekes

Millió dolláros férfisport: a kegyetlen kakasviadal, aminek soha nem lesz vége

  • Szerző:nuus
  • 2019.11.13 | 07:22

A Fülöp-szigeteken a kakasviadal mindenki sportja: a nyomorgóké épp úgy, mint a felső tízezeré. Van, aki másképp nem élne meg, míg sokan dollármilliókat keresnek nyertes kakasaikkal.

A filippínó férfi macsó, és mint olyan, a harc a lételeme. Rengetegen élnek mélyszegénységben, ahol az élet és a halál nem sokat számít, így aztán a szórakozást és a kitörési lehetőséget sokak számára egyedül a kakasviadal jelenti. Az egyszerű emberek szórakozására természetesen a sikeres üzletemberek is felfigyeltek, és a kakasviadal ma már millió dolláros sporttá nőtte ki magát a Fülöp-szigeteken.

A lényeg, hogy a kakasokat ma már különleges farmokon nevelik, és úgy edzik őket, hogy a harc természetes legyen számukra. A meccsek elején a kakasok lábára kést erősítenek, hogy a győztes állat képes legyen elpusztítani ellenfelét. Ha egy kakasfarm madarai zsinórba rosszul teljesítenek – mint a Vice Asia kisfilmjében a Firebird Farm madarai – akkor sajnos a tulajdonos aggódni kezd, és igyekszik bizonyítani, hogy nem az ő nevelési módszereikkel van a baj.

A helyiek szerint a kakasviadal nem kegyetlenség, szerintük ezeknek az állatoknak aranyéletük van halálukig, és különben, is, direkt harcra tartják őket. Bár a férfiak “sportjáról” van szó, egyre több nő is ringbe küldi kakasát, és egészen biztos az is, amit a kisfilmben az egyik helyi mond: ha betiltanák a kakasviadalokat, kitörne a forradalom.

Nyitókép: https://pixabay.com/users/toannguyen-4651919/


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló