Érdekes

Összeesküvésből esküvő? A konteósok randi oldalán bármi megtörténhet

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.22 | 06:46

Chemtrail-es naplemente, éjjeli ufóles? Ilyenek a hiedelem alapú találkozók, ha a háttérhatalmak pont nem gátolják meg.

Még mielőtt véget érne ez a világ, gyorsan legyünk egy kicsit szerelmesek – vallja az 54 éves Jenny, aki hamar regisztrált is az Awake Dating honlapján. A new yorki nő több társkeresővel próbálkozott már, sikertelenül – ideje volt, hogy szintet lépjen. Ez a randioldal ugyanis az összeesküvés elméletek híveit gyűjti egybe.

Tinderen futottam pár kört. Egy sráccal például sikerült kiderítenünk, hogy valószínűleg látens homoszexuális lehet. Én valódi lelki társat keresek, és – hülyén hangzik, tudom – de ehhez meditálnom is kell. Ha ezt a vágyamat egy spirituálisabb síkra tudom emelni, akkor megtalálhatom azt, akivel a következő évtizedet boldogan tölthetem el. Aztán úgyis jönni fog a globális összeomlás.

Az Awake Dating valójában úgy ad platformot a különböző összeesküvés elméletek híveinek, hogy azt nem nevezi néven.

via GIPHY

Leginkább „ébredők”-nek vagy az “igaz ismeret tudói”-nak szeretik szólítani a szerelemre éhes kuncsaftokat, mert a „konteó” kifejezésnek nem igazán pozitív az aurája.

Az Ébredők hiedelmeinek széles a palettája:

Itt gyülekezhetnek az ufo-hívők, de van, aki a 9/11-témra van rákattanva, és a MKUltra (a CIA állítólagos agymosó programjának) hívei is megtalálják itt a számításukat. Természetesen a chemtrail miatt aggódók sem hiányozhatnak, ahogyan azok sem, akiket az Illuminátusok és a Lapos Föld foglalkoztat.

Ezek közt a magukat „igazaknak” tartó emberek közt lehetnek furcsák is, akikkel azért vigyázni kell, Jenny szerint. Sokkal nagyobb igényük van a szeretetre és megértésre, mint másoknak. Kimerítő számukra a szakadatlan harc az árnyékkormányok, gyíkemberek és további ármánykodók ellen. Jó nekik, ha valaki ebben az ádáz küzdelemben a társukká, erőforrásukká válik.

Magányos dolog Ébredőnek lenni.

Mint a legtöbb randioldalra, ide is bárki feliratkozhat, anélkül, hogy elmeállapotát igazolnia kellene.

Elég nekünk, ha Ébredő vagy.

foglalja össze a csatlakozás egyetlen kritériumát a 26 éves Aine Fidden. Az ír nő 39 éves férjével, Jarrod Fiddennel hozta létre ezt a platformot, akivel még 2012-ben, Kínában találkoztak. 2014 szeptemberében, együtt ébredtek rá a “Világrend Valóságaira”. Egy év alatt az oldalukhoz több, mint tízezer felhasználó csatlakozott, akiknek 70 százaléka Amerikában él. Texasi és floridai a legtöbb tag.

via GIPHY

A baloldali gondolkodó, Christopher Hitchens úgy írta le az összeesküvés elméleteket, mint

a demokrácia kipufogócsövének gázai.

Amire most viszont az egész világ szeme rányílik, az az, hogy egyre ijesztőbb mértékű ez a fajta szmog. Karen Douglas, a Kenti Egyetem professzora a konteók tanulmányozásával foglalkozik.

Ha az elmúlt év közéletét nézzük, a konteók nagy számban jelentek meg már a politikai vitákban is. A szociálpszichológus szerint Donald Trump lovagolta meg eddig a legjobban ezt a jelenséget – kezdve a Birther Mozgalommal, akik szerint Barack Obama nem Amerikában született. Folytatva azzal, hogy a 44. elnök lehallgatta volna Trumpot New Yorkban, még a választási kampánya előtt.

via GIPHY

Az összeesküvés elméletek gyártása egy mindent meghatározó észjárásra utal, amely mentén az alanyok csoportosítják az információkat. Főleg a politikából kiábrándult, alacsony önbecsülésű, bizalmatlan emberek jellemzője, vagy pont hogy a narcisztikus típusoké. Azt az érzést adja meg, hogy annak ellenére, hogy tehetetlen és bizonytalan vagy, mégis te tartod a kezedben a szálakat, és minden, ami történik, világos a számodra. Egy konteó úgy tűnik, hogy segít eligazodni az élet sűrűjében, de a valóságban ez mégsem működik.

Douglas tanulmányaiban kifejti ezeknek a vízióknak a hatásmechanizmusát, mely odáig is vezethet, hogy például oltásmegtagadó lesz valakiből.

via GIPHY

Az időközben két gyereknek életet adó Fidden asszony szerint

Az ébredők már rájöttek arra, hogy a világ nagy bankjait pár elit család irányítja, akik egy globális népirtást hajtanak végre. Nemzetközi repülőkről szórják a mérgező vegyszereket, így gyérítik a népességet.

Viszont, zsidó származása révén arról nincs meggyőződve, hogy ezek a bankár családok pont izraeliták volnának:

Ha antiszemitizmussal jön valaki, akkor muszáj védekeznem. Ha valakikkel elvitetném a balhét, akkor azok inkább a fehér emberek legyenek! Az Illuminátusok öreg fehérek, de nem zsidók. Trumppal összeadva még veszélyesebbek: mindannak ellene vannak, ami muszlim, fekete, meleg, vagy zsidó. Tanulnunk kéne már a történelemből.

via GIPHY

Jenny leír egy konteós randit:

Olyan, mint egy sima találka: koncertre vagy vacsorázni megyünk. Ha egy ufó-hívővel randiznék, akkor a legjobb persze az volna, ha kikocsikáznánk éjjel a vadonba, hátha még egy harmadik típusú találkozás is befigyelne.

Egy horvát pár, a 36 éves Dajana és a 37 éves Elijen első randijukon egy újraegyesítő alkalmon vettek részt:

A mesterünk újraegyesített minket magunkkal és az energiáinkkal. A Földanyának köszönhetően Elijen le tudta tenni az antidepresszáns gyógyszereit is.

via GIPHY

Kilenc hónap után már közös gyerekben gondolkodnak, ám a nőnek már van egy ötéves kislánya egy korábbi kapcsolatából – ami kicsit ellentmond a népirtó tendenciáknak. Egyikük sem fogadja el a védőoltásokat, szerintük azok nem hogy megvédenének a rubeolától és hasonló betegségektől, hanem inkább járványokat terjesztenek. Elijen szerint túl sok a véletlen:

Felébredtnek lenni annyit tesz, mint magasabb tudati szinten élni a világban. Vegyük például a kemoterápiát: kész méreg a rákosoknak. A családomban többen daganatos betegségek miatt hunytak el, drága volt a kezelés, és gyakorlatilag az nyírta ki a szervezetüket. Nagy üzlet ez valakiknek.

Egy 26 éves virginiai lány is ezen az oldalon kezdett ismerkedni. A pasik, akikkel Kelly a normál társkeresőkön eddig kapcsolatba lépett, nem fogadták valami jól sajátos nézeteit.

Nem bízom senkiben. Inkább puhatolózok, mielőtt előállok az elméleteimmel. Például a Valentin-napról is megvan a véleményem. A nagytőkés vállalatok minden alkalmat kihasználnak, hogy profitálhassanak. Kulturális elvárássá tették, hogy a gyémánt legyen az elköteleződés szimbóluma.

via GIPHY

Kelly mázlista volt, és valahogyan a háttérhatalmak sem akadályozták meg, hogy egy, a nézeteit osztó társra találjon. Jenny még várja az igazit, hátha addig még nem dől össze a világ – bizakodik a Broadly Vice.

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló