Érdekes

Ötmilliárd nemzetközi barátság köttetett eddig a Facebookon, csak Európában

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.25 | 07:18

Főleg augusztusban ugranak meg kontinensünkön az országokon átívelő kapcsolatok.

Dan Kitwood / Getty Images
Dan Kitwood / Getty Imagesfotó: Dan Kitwood / Getty Images

A térkép elkészítéséhez végzett Facebook kutatás név nélkül összesítette a felhasználók adatait, és mutatta meg ezt a sokat eláruló ábrát.

Research at Facebook
Research at Facebookfotó: Research at Facebook

Például évente változó tendencia figyelhető meg egyes városok interakciói közt; és az irány természetesen a növekedés felé megy. Kiugró például az augusztus, amikor tömegével jönnek létre új ismeretségek. Ez a nyaralások és – tegyük hozzá – a fesztiválok ideje.

Ezen kívül az adatok azt is elárulják, hogy minél kisebb egy adott ország, annál komolyabb nemzetközi kapcsolatokat ápol: például Monaco és San Marino lakosai 85%-os arányt produkálnak. Svájcban és Cipruson már csak 25-30%-os a külföldi ismerősök aránya, a németek és belgák barátainak pedig már csak 15%-a él másik országban. A brit, francia, spanyol és norvég júzerek esetében ez a szám maximum 11%. A rendkívül barátságos olaszok ebből a szempontból nem tűnnek túl bizalmasnak, vagy csak egyszerűen nem tartozik a Facebook-ra a magánéletük: mindössze 6% a külföldi cimborák aránya náluk. Az oldal sajnos a magyar adatokra nem tér ki.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.