Érdekes

A milliós nézettségű guru, aki szerint az öngyilkosság csak a reset gomb

  • Szerző:nuus
  • 2019.11.26 | 14:48

A 35 éves amerikai spirituális tanító, Teal Swan félmillió YouTube-követővel rendelkezik, zárt, 27 ezres Fb-csoportjában naponta tucatnyi ember mondja el: öngyilkossági gondolatokat dédelget.

Sokak szerint relativizálja az öngyilkosságot

Teal Swan amolyan úttörőként tekint magára, akinek küldetése az, hogy a szellemi értelemben alvó emberiség ébresztésének egyik kulcsfigurája legyen.

Rendszeresen beszél a halálról is, ami tanításai szerint pusztán átjáró a lét egy másik dimenziójába. Úgy véli, nem szabad tabuként kezelni a halált, sőt: saját félelmeinket oldhatjuk azzal, ha inkább elképzeljük saját halálunkat.

Az öngyilkosságról több ízben is úgy beszélt, hogy voltaképpen egy reset gomb, amit bármikor benyomhatunk, ha épp nem tudunk megküzdeni azzal, amiben vagyunk:

“A spirituális gondolkodásban már elfogadtuk, hogy nincs jó vagy rossz, és a halál is az élet része. Nem beszélhetünk úgy a halálról, hogy az egy rossz dolog, akkor hogyan is mondhatnánk azt az öngyilkosságra, hogy rossz”

– teszi fel a kérdést az egyik videójában.

A guru állítja, hogy épp azokat segít megmenteni, akik mélyponton vannak

Nem így vélekednek természetesen Teal Swan már öngyilkossá lett követőinek szülei. Két ilyen esetről is tud a média. A BBC kisfilmjében az egyik gyászoló anya is megszólal, akinek kamaszlánya óriási Teal Swan-rajongó volt. Az öngyilkossági terveiről a 27 ezer fős zárt Facebook-csoportban is írt, mielőtt véget vetett életének.

Swant természetesen rengeteg kritika éri, de ő nem érti, miért támadják:

“Azt mondani valakiről, aki emberek százezreinek segít, hogy az öngyilkosságot propagálja… nos, ez egyszerűen döbbbenetes és feldolgozhatatlan”

– mondja.

Nem sokkal ezután közleményt is adott ki, amiben hangsúlyozza, hogy az öngyilkosság nem megoldás, nem lehet semmmissé tenné, és aki ilyesfajta gondolatokkal küzd, az mielőbb kérjen szakmai segítséget.

A mainstream spirituális tanok szerint az öngyilkosság azért sem megoldás, mert az arra az életre vállalt feladatok így nem kerülnek teljesítésre, tehát egy következő életben dupla annyi terhet kell majd vállalnia az embernek.

A pszichológusok közben arra hívják fel a figyelmet, hogy a közösségi médiában terjedő tanok emberek millióihoz jutnak el, ezért óriási felelősségük van az influencereknek.

Ha bajban vagy, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.