Érdekes

El fogsz olvadni, ha meglátod, milyen orrszarvú született egy ausztrál állatkertben

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.27 | 11:52

Október utolsó napján jött világra a fekete rhinocérosz borjú, a gondozók egymás között csak halloweeni csodának nevezik őt.

A kis orrszarvú idén Halloween napján, október utolsó napján született az ausztráliai Taronga Western Plains Állatkertben, a Bakhita nevű anyától és a Kwanzaa névre keresztelt apától. A kis rhinocérosz borjút a gondozók egymás között csak halloweeni csodának nevezik, ő a második fekete orrszarvú borjú, amelyik az állatkertben idén született.

Az állat az intézmény fekete rhinocérosz tenyésztési programjának részeként jött világra, és már mutatjuk is, hogy mennyire tündéri.

Nagyon elégedettek vagyunk vele. Minden születés különleges, de az, hogy egy év alatt két fekete orrszarvú borjú is született, az különösen izgalmas

– mondta Scott Smith, az állatkert egyik gondozója. Az egyhónapos bébi most még önfeledten tapicskol a sárban, és rohangál az ausztrál állatparkban, miközben a mamája gondosan vigyáz rá.

A fekete orrszarvú (Diceros bicornis) nagyon ritka és veszélyeztetett állatfaj, egykor 850 ezer példány is létezett belőle a világban, de ma már csak kevesebb mint 5 ezer ilyen egyed él. Ennek a hanyatlásnak az elsődleges oka az, hogy az állatok elvesztették eredeti élőhelyüket, a másik tényező pedig az illegális orvvadászat, amely nyilván azért alakult ki, mert igen kapós az orrszarvú a feketepiacon (kilogrammonként 27 ezer dollárért árulják).

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló