Érdekes

Pénzt kérni a családtól a karácsonyi vacsoráért?

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.01 | 19:38

A 33 éves Gemma Andrews a This Morning című reggeli műsor vendége volt és érdekes megközelítésből magyarázta meg, hogy miért nem éri meg vendégül látni a szeretteinket az év legszebb ünnepén.

A négygyermekes, tanárnőként dolgozó Andrews 30 fontot, nagyjából 10 ezer forintot szed be a rokonaitól, fejenként. A családtagok már novemberben befizethetik az összeget, a gyerekektől viszont nem kér belépőt. Állítása szerint évek óta ő rendezi a karácsonyi összejövetelt a családban, melyre olykor 12-16 ember is hivatalos, de olyan szintű anyagi kiadással járnak az előkészületek és a főzés, hogy kénytelen volt ehhez a megoldáshoz folyamodni. Korábban megpróbálkozott azzal, hogy a vendégeket kérte meg, hozzák a desszertet vagy az előételt, de abból mindig csak kavarodás volt, ráadásul sok rokon különböző ételérzékenységgel is küzd, ezért rájuk külön gondolnia kell a menü megtervezésénél.

A vacsora ára egyébként egy háromfogásos menüt, alkoholos italokat és személyre szabott kis ajándékokat is tartalmaz, nem beszélve a csodálatos asztaldíszről és dekorációról.

A nő hozzátette, hogy eddig egy rokona sem panaszkodott emiatt, sőt, annyira szeretik a főztjét, hogy még az exférje és annak családja is hivatalos az ünnepségre minden évben.

A teljes interjút itt lehet megnézni:

Should You Make Your Family Pay for Christmas Dinner? | This Morning

Subscribe now for more! http://bit.ly/1JM41yF The turkey’s stuffed, the Brussel sprouts are boiled to perfection and the Christmas pudding is fit for a king…but the chances are it didn’t come cheap! New figures show that the average cost of a festive feast is up 16% this year.

Fotó: Pixabay / kaboompics CC0


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló