Érdekes

Nézz körbe a világ legöregebb babakórházában

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.05 | 06:22

A Hospital de Bonecas páciensei igen különlegesek, de a főnővér, Manuela Cutileiro mindegyikükről úgy gondoskodik, mintha saját gyermekei lennének.

A Lisszabonban működő babakórház egyedülálló a világon, már csak azért is, mert ez a legrégebbi, ma is működő műhely, ami kifejezetten játékbabák felújítására is javítására specializálódott. Manuela Cutileiro családja már hét generáció óta űzi a mesterséget, a műhelyük 1830-ban nyitotta meg a kapuit és azóta töretlen népszerűségnek örvendenek, főként a gyűjtők körében.

Sokan a családi ereklyeként dédelgetett idős babákat is elhozzák, hogy új életet leheljenek beléjük a specialisták, a vásárlók pedig gyakran könnyes szemmel távoznak, mikor megpillantják az ismerős figurát, felújítva.

A Visit to the Doll Hospital

The Hospital de Bonecas in Lisbon, Portugal, has got a pretty sweet operation, complete with a reception area, a plastic surgery room and a morgue. And no matter what your ailment is-broken leg, missing eye, cracked skull-head doctor Manuela Cutileiro has got you covered.

Fotó: YouTube


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló