Érdekes

Ezt a 3 dolgot kerüld karácsonykor, mert balszerencsét hoz

  • Szerző:nuus
  • 2023.12.24 | 11:18

Hallottál már ezekről a babonákról?

(kép: Pixabay)

Ahogy közeledik a karácsony, sok családban megjelennek a hagyományok és szokások, amelyek segítenek ünnepi hangulatot teremteni. Azonban vannak olyan babonák és hiedelmek is, amelyek arról szólnak, hogy bizonyos dolgokat kerüljünk el a karácsonyi napokon, mert könnyen balszerencsét hozhatnak.

Lássuk, melyek azok a szokások, amiket jobb elkerülni a babonák szerint.

  1. Karácsonyfa díszítése előtt kerüld a házimunkát! A karácsonyfa díszítése izgalmas és örömteli tevékenység, de néhány babona szerint van egy dolog, amit soha ne tegyünk a fenyőfa felállítása és feldíszítése előtt: ne takarítsunk és ne végezzünk házimunkát. A hiedelem szerint ez elűzi a pozitív energiát, és a karácsony hangulatát is elronthatja. Jobb, ha a fát tiszta környezetben díszítjük, és csak aztán látunk neki a házimunkának.
  2. Ne töltsd az estéket üres kézzel! A karácsony este általában tele van különféle tevékenységekkel, de van egy babona, amely szerint nem szabad üresen hagynunk a kezünket. Ne szaladgáljunk ki és be üres kézzel, mert az állítólag szerencsétlenséget vonzhat. Ha kimegyünk, mindig vigyünk magunkkal valamit, legyen az egy ajándék, egy sütemény vagy bármi más, így mindig lesz valami a kezünkben.
  3. Éjfél előtt ne egyél gyümölcsöt! A karácsonykor az édességek és gyümölcsök elengedhetetlen részét képezik az ünnepi asztalnak. Azonban egyes babonák szerint éjfél előtt ne fogyasszunk gyümölcsöt, mert az balszerencsét hozhat az elkövetkező évben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló