Erotika

5 szexmítosz, amit brutálisan ununk

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.17 | 06:45

A szexszel kapcsolatos városi legendák és tévhitek nem csak röhejesek, de sokuk egyúttal kimondottan veszélyes is. Nézzük, mik a leggyakoribb mítoszok.

 

Fotó: Pixabay.com CC0

A nők legérzékenyebb testfelülete a bugyiban van

Mivel a férfiak első számú erogén zónája a pénisz és az ehhez kapcsolódó felületek, a tapasztalatlanabb Y-kromoszómások azt hiszik, akkor pörgetnek be leginkább egy nőt, ha in medias res megujjazzák. Fatális tévedés: a nők 99 százaléka hamarabb beindul, ha a mellbimbójával játszanak, a fülcimpáját harapdálják, a hátát masszírozzák… egyszóval még a bugyijához se érnek.

A nő csak akkor élvezi a szexet, ha orgazmusa van

Az egyértelmű, hogy az aktus akkor jöhet csak létre, ha a férfinak orgazmusa van, az ejakuláció pedig annak jele, hogy a férfi feljutott a Himalája tetejére. Ha emberünknek nincs orgazmusa, akkor szegény pára valószínűleg komoly testi-lelki kínokkal küzd (ha nem, akkor pedig valamit nagyon rosszul csinálunk). Sokan azt hiszik, fordítva is így áll a helyzet, ezért egyes pasik képesek magukat teljesen kiborítani, ha barátnőjük nem megy el a történet végén. Mi a valóság? A nők élvezhetik a szexet orgazmus nélkül is, mivel már maga a szexuális izgalom és a másik intim közelsége is maximális kéjérzetet nyújt. Az orgazmus csak amolyan bónusz, ami néha összejön, néha nem, de a szex anélkül is remek dolog a megfelelő partnerrel. Plusz infó: a nők sikítófrászt kapnak attól, ha megkérdezik tőlük, mikor élveznek már el.

A méret a lényeg

Bár a tanácsadó műsorok és a bulvármédia napi szinten elmondja, hogy “nem a méret a lényeg”, még mindig akadnak pasik, akik azt hiszik, akkor igazán jó a játék, ha magas a vár (ez egyébként a Jenga nevű játékban tényleg így van). A valóságban – nem győzzük hangsúlyozni – ez nem így van: a csikló legérzékenyebb pontjai épp a bejáratnál találhatók, ezért akár a legkisebb pénisz is örömteli pillanatokat okozhat bármelyik nőnek. Ráadásul a megfelelő technika a hosszúság és a vastagság problémáit is megoldja.

A nők nem néznek pornót

Olyan sztereotípia ez, mint hogy a szőkék nem értenek a focihoz, a melegek nem isznak sört és a papok pedofilok. Igen, valóban van olyan nő, aki nem szereti a pornót, de természetesen olyan pasik is akadnak, akiket nem mozgat meg az ilyesfajta vizuális körítés. Egyénre válogatja. Az viszont tény, hogy a pornóipar elsősorban a férfiak számára termel, ezért a heteró nők kisebb valószínűséggel találnak kedvükre való erotikus tartalmat a dvd-kölcsönzőben vagy a neten. Ez van, ettől még azonban emelkedhet közös programmá a szexfilmnézés, ha mindkettőtök szereti az ilyesfajta néznivalókat.

Létezik ideális/egészséges szexmennyiség

Gyakori kérdés, hogy vajon hány nemi aktus oké egy héten/hónapban, netán napon, napszakban. Nos, a kérdésben ott a válasz: annyi, amennyi mindkét félnek jól esik. Van, akinél ez napi három (legalábbis az első időszakban, ugye), előfordul, aki pedig a havi egy alkalmat is tökéletesen kielégítőnek találja. Az emberi szexualitás nem egzakt tudomány, nincs tehát orvosilag meghatározható mennyiség, ami ideális aktusszámot írna elő. A fontos tehát az, hogy mindkét fél – poliamori szerelem esetén az összes résztvevő – jól érezze magát a kapcsolatban, ágyban és asztalnál egyaránt.

Nyitókép: pixabay.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló