Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Erotika

Egyre többet és egyre fiatalabban kezdünk kísérletezni az ágyban

  • Szerző:nuus
  • 2017.11.21 | 14:41

Nagyon fiatalon csapunk a lecsóba, legalábbis a Journal of Adolescent Health által publikált felmérés szerint. A 16-24 év közötti korosztály szexuális szokásainak meglepő tényeire világított rá a felmérés.

A tanulmányt három országos felmérés szolgáltatta életmód és szexualitás témakörben az Egyesült Királyságban. Az 1990-91-es adatok azt mutatják, hogy 16-24 éves korosztályban tízből csak egy fiatal felnőtt próbálta már a vaginális, az orális vagy az anális szexet. Több mint húsz évvel később, 2010-2012 között ez a szám már ötből egyre növekedett, a legnagyobb változás pedig éppen a legfiatalabbak közt robbant ki,

a 16-18 évesek többsége már mindent kipróbált.

A tanulmány szerzői arra próbáltak meg rávilágítani a heteroszexuális fiatalok szexuális szokásainak vizsgálatával, hogy mennyire fontos az edukáció még tinédzserkorban.

Dr. Ruth Lewis, a kutatás vezetője szerint nem irányul elég figyelem a védekezés fontosságának hangsúlyozására.

Az eredmények szerint az első szexuális együttlét átlagéletkora ezzel szemben nem változott, tehát nem arról van szó, hogy a fiatalok évek alatt tapasztalnak többet. A megkérdezettek válaszai alapján elmondható, hogy gyorsan túlesnek a dolgon, amit az interneten és a tévében látottak is befolyásolnak. Az anális szex például még mindig tabunak számít, de egyre több fiatal próbálkozik meg vele.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló