Erotika

Tévhitek a biszexualitással kapcsolatban, amiket ideje tisztázni

  • Szerző:nuus
  • 2016.12.16 | 18:00

Napjainkban egyre többen coming out-olnak a saját nemükhöz vonzódók közül, ám a biszexuálisok még mindig a "szekrényben bujkálnak", ennek pedig az az oka, hogy a rengeteg tévhit, előítélet és mítosz miatt még többet kellene magyarázkodniuk.

1. Nem is létezik.

Igen, ez a legelterjedtebb tévhít ezzel kapcsolatban. Sokaknak az a véleménye róla, hogy ez szimplán csak tagadás, ennélfogva a biszexualitás nemlétező dolog. Kíváncsiságnak, felfedezésnek tulajdonítják, hiszen számukra az az elfogadott, ha az ember választ magának egy térfelet, ahol játszik. Ezzel szemben számtalan kutatás bizonyítja, hogy igenis létezik, hogy valaki hasonló mértékben vonzódjon két nemhez egyszerre.

2. Ez egy átmeneti időszak.

A meleg férfiak és a leszbikus nők nagy része átesett egy olyan időszakon, mikor mindkét nemmel volt kapcsolatuk, esetleg kísérleteztek, de mivel az irányultság nem döntés kérdése, senkinek sincs joga megítélni azt, aki biszexuálisnak vallja magát. Vannak, akik úgy vélik, ez csak egy belépő szint azelőtt, hogy valaki fel merje vállalni, hogy homoszexuális, ez a társadalmi nyomás állásfoglalásra kényszeríti a biszexuálisokat, ezért a coming out jóval nehezebb, mint amilyennek elsőre tűnik.

3. Csak fel akarják hívni magukra a figyelmet.

Ugyan miért akarná bárki céltáblává tenni magát, mikor még a mai világban is vannak, akik hátrányosan különböztetnek meg valakit csupán a nemi hovatartozásuk és a szexuális irányultságuk miatt? Ez nem egy pulóver, amit fel és le lehet venni, az emberek nem választják meg, kihez vonzódnak.

4. A biszexuálisok fűvel-fával lefekszenek.

Csak azért, mert mind a saját nemük, mind az ellenkező nem képviselői iránt szexuális vonzalmat, szerelmet, vagy romantikus vágyakat éreznek egyáltalán nem jelenti azt, hogy az egész világot az ágyukba cipelik. A biszexuálisok körében nem gyakoribb a partnerek váltogatásának aránya, mint a heterók, vagy a homoszexuálisak körében, nem igaz, hogy az ő erkölcsi és normaérzékük alacsonyabb lenne.

5. Minden nő biszexuális.

Nincs szó másról, mint egy ostoba, szexista berögződésről, amit olyan sokszor hallottunk már, hogy a könyökünkön jön ki. Ez az általánosítás egyenesen sértő, bár ebbe valószínűleg nem gondol bele az, akinek a fejében megfogalmazódik ez a gondolat.

6. A biszexuálisok nagyobb eséllyel terjesztenek nemi betegségeket.

Semmivel sincsenek nagyobb kockázatnak kitéve azok, akik mindkét nemhez vonzódnak, mint más szexuális beállítottságú embertársaik, feltéve, ha őszintén és nyíltan állnak a védekezéshez, komolyan veszik a témát és fontosnak tartják a saját- és szexuális partnereik egészségét, ahogy minden egyes embertől elvárható lenne.

Fotó: Pixabay / cuncon


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló