Uncategorized

“Nem tisztelt sosem senkit és semmit” – beismerő vallomást tett az újpesti ámokfutó

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2024.01.26 | 13:48

Beismerő vallomást tett az a férfi, aki a gyanú szerint halálos balesetet okozott Budapest IV. kerületében - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

A rendőrség azt írta: a férfi a kihallgatásán elismerte, hogy hétfőn a vezetéstől eltiltás hatálya alatt ült a volán mögé, és így okozott Újpesten balesetet.

A közlemény szerint gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, miután csütörtökön Szigetszentmiklóson elfogták. A rendőrök a férfi elfogását követően kábítószer gyorstesztet alkalmaztak, ami THC-ra pozitív eredményt mutatott.

A férfit ezt követően mintavételre előállították, majd halált okozó közúti baleset gondatlan okozása, segítségnyújtás elmulasztása, és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmények megalapozott gyanújával hallgatták ki.
A férfi elismerte a felelősségét a baleset okozásáért

– áll a közleményben.

Kihallgatását követően a rendőrök kezdeményezték a letartóztatását – tették hozzá.

Véget ért a hajsza: Elfogták az újpesti halálos tömegbalesetet okozó férfit – videó

A Blikk járt utána annak, hogy mit lehet tudni a halálos balesetet okozó M. Péterről.

A rendőrség már korábban bevonta a jogosítványát, többszöri ittas járművezetés miatt. A férfi nem csak részegen, droggal a szervezeté­ben vezetett már kocsit, de kábítószer birtoklása miatt is meggyűlt a baja a törvénnyel – írja a lap.

Peti nem tisztelt sosem senkit és semmit

– mondta a lapnak a férfi egyik, a neve elhallgatását kérő ismerőse.

Lopások, csalások miatt is volt már ellene eljárás, de a keze is hamar eljárt, agresszív ember. Állandóan verekedett, testi sértések miatt volt már büntetve. Súlyos sérülést is okozott, de felfegyverkezve elkövetett garázdaság is szárad a lelkén, késsel hadonászva okozott sérülést valakinek. Ült is már. Jobb, hogy a baleset helyszínén nem állították meg a civilek, mert nagy valószínűséggel nem hagyta volna magát.

A tanúk arról is beszámoltak a rendőröknek, hogy a cserbenhagyó is megsérült a balesetben, így a kórházakat is figyelték.

Péter rafinált csibész, biztos, hogy nem ment orvoshoz

– folytatta az ismerős.

Mivel korábban ketamint is fogyasztott, nem kizárt, hogy egy olyan állatorvos ismerősével láttatta el a sebeit, akitől korábban az elvileg állatorvosi használatra kifejlesztett érzéstelenítőt, közismert nevén a „lónyugtatót” beszerezte kábítószerként. Olvastam, hogy szégyené­ben talán öngyilkos lett, de tudtam, ez hülyeség. Jobb lett volna, ha önként besétál a rendőrségre, azt talán enyhítő körülménynek értékelte volna a bíróság.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.